FUTSAL

Poznat je prvi finalist najuzbudljivije domaće lige

Foto: MNK Olmissum

NOGOMETAŠI Futsal Pule prvi su finalisti ovosezonskog izdanja Prve hrvatske malonogometne lige. Oni su i u drugoj utakmici serije svladali Square te su pobjedom u Dubrovniku osigurali svoje mjesto u finalu. Tamo će ih čekati bolji iz ogleda Olmissum - Novo vrijeme, u seriji koja je rezultatski poravnata.

Iako je tek ove sezone prvi put ušla u elitno društvo, Pula je na krilima nekoliko reprezentativaca pokazala kvalitetu i igrat će veliko finale. Na teškom gostovanju u Dubrovniku domaćin je poveo preko Gordana Duvančića, ali su do poluvremena Dean Moravac, vratar Žarko Luketin i David Mataja okrenuli rezultat. Baisel je u 26. povećao vodstvo, a Mirko Hrkać i Duvančić zabili su utješne golove za konačnih 3:4.

Olmissum je u prvoj utakmici polufinala izgubio na svom terenu od velikih rivala iz Makarske i sad se morao vaditi na jednom od najtežih gostovanja u ligi. Dickson ih je već u četvrtoj minuti doveo u vodstvo, a šest minuta kasnije rezultat je poravnao Toni Jelavić.

Stjepan Perišić i Antonio Sekulić bili su strijelci u nastavku za veliku pobjedu koja je Omišanima osigurala majstoricu kod kuće protiv Novog vremena. Olmissum je prvak Hrvatske dvije sezone zaredom, a zanimljivo je da su, baš kao i Pula, već u svojoj prvog prvoligaškoj sezoni otišli do finala, a onda i osvojili ligu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.