Pozitivan primjer: KK Zagreb u "malim" sponzorima našao rješenje krize

U TEŠKO vrijeme za hrvatske klubove, KK Zagreb jedan je od svijetlih primjera kako se uspješno nositi s recesijskim problemima.

Usprkos sve većoj neimaštini među klubovima, vodstvo Zagreba pronašlo je način kako klub držati iznad vode. Riješenje je u malim sponzorima, koji se izmjenjuju u uplatama, pa je klub itekako vitalan.

"Nije lako, no ne smijemo se prepustiti stihiji. Svi u klubu su angažirani oko dovođenja malih sponzora, pa se nekako nosimo s aktualnim problemima", rekao nam je glasnogovornik Dražen Beraković u ime kluba.

Nije sve bajno u Zagrebu, kao u svim ostalim sredinama, kašnjenja se događaju, no u puno manjoj mjeri nego u drugim sredinama.


"Nismo mi iznimka, ima kašnjenja s isplatama igrača, no tko danas nema taj problem? Nas spašava što su svi čelni ljudi angažirani u razgovorima i lobiranju kod sponzora. Kad jedan od njih nije u mogućnosti isplatiti, okrenemo se drugome i imamo tu sreću da se uvijek nekako pokrijemo", kaže Beraković, koji smatra da uspješna polusezona ima veze i sa time da igrači imaju sigurnost kad su u pitanju isplate.

"Vjerujem da igračima podsvjesno daje sigurnost što znaju da će biti isplaćeni. Teško je funkcionrati u okolnostima kakve su primjerice treutno u Ciboni, što njihovim rezultatima u Europi daje poseban značaj. Mi brinemo o svojim igračima, osnovno je da su njima isplate što redovitije", dodaje Beraković, koji naglašava prijateljsku i dobru atmosferu među Mravima.

Prodaja Tomića za još vitalniji razvoj

Uskoro bi mogli dobiti veliku financijsku injekciju, budući da dragulj kluba Ante Tomić vjerojatno odlazi u inozemtvo. Za njega je zainteresiran velik broj klubova, a posljednje vrijeme Antu se dovodi u kontekst odlaska u Real Madrid.

"Sigurno je da klub Antu neće prodavati do proljeća, mi smo u dobrim odnosima s Realom još od vremena kad je Marko Tomas otišao tamo, no službene ponude za Tomića nemamo. Jasno je da bi njegova prodaja pomogla klubu, za njega je zainteresirano mnogo klubova, vidjet ćemo gdje će na kraju otići".

Zagreb je primjer da se uz puno truda može pozitivno poslovati u ova teška vremena, briga oko dovođenja malih sponzora i oslanjanje na njih prmjer je kojeg bi mogli slijediti i ostali klubovi s financijskim poteškoćama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.