POVRATNIK U ESPORT DOBIVA JOŠ DVA VELIKA TURNIRA Quake će se igrati i na DreamHacku

FOTO: A.Sznajder/DHW16

Quake esports će uz postojeći World Championship dobiti još dva velika turnira. Rezultat je to nove suradnje između Bethesde i DreamHacka, koja će pokušati legendarnom naslovu vratiti stari status u esportu.

>> POVRATAK QUAKEA! Na World Championship Seriesu igrat će se za milijun dolara
 
DreamHack Denver u listopadu, i DreamHack Winter u prosincu ugostit će turnire i u Quake Champions, posljednoj igri franšize. Ukupni nagradni fond za oba turnira iznosit će 425 tisuća dolara, a igrat će se modovi Duel i Sacrifice. 
 
Sjajne su to vijesti za Quake esport, nakon što je nedavno AMD predstavljen kao službeni sponzor World Championshipa, najvećeg natjecanja u Quakeu koje će se održati na QuakeConu.
 
Pokušaj da se Quake vrati na vrh esport scene se tako nastavlja, ali pitanje je kakav će uspjeh polučiti. Brzi i dinamični arena shooteri uvelike su definirali esport kakav danas poznajemo, ali otad je on evoluirao u nešto puno veće. U svijetu esporta nikada nije bila veća gužva, a red onih koji bi se rado približili League of Legendsu, Doti 2 i CS:GO-u je svakim danom sve veći.
 
Koliko god Bethesda voli isticati kako se radi o franšizi koja je formirala esport posljednjih 20 godina, treba priznati da nisu napravili potrebne korake kako bi ga zadržali na vrhu. Na sam spomen Quake, srce će zakucati brže brojnim starijim gejmerima, ali nove generacije okrenute su nekim drugim igrama. Može li ih Quake esport privući i zadržati? U ovakvoj situaciji, kad to isto pokušavaju naslovi poput PlayerUnknown's Battlegrounds, Overwatch, Call of Duty WWII i brojni drugi, teško.
 
Shane "rapha" Hendrixson, legenda Quake esporta i vjerojatno najbolji igrač svih vremena, sada igra Quake Champions za Team Liquid. Iako danas nema zvjezdani status kao profesionalni gejmeri nekih drugih igara, možda je ovo prilika da on i novi Quake ispišu novu povijest te zasluženo dobiju pozornost i pažnju koja im pripada. 
 
 

 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.