POLJSKA - KOLUMBIJA Biti ili ne biti za obje reprezentacije

Foto: EPA

POLJSKA i Kolumbija u 20 sati u Kazanu igraju utakmicu drugog kola skupine H u kojoj su još i Japan te Senegal. Nakon poraza u prvim susretima, nijedna reprezentacija više nema pravo na kiks.

POLJSKA - KOLUMBIJA 0:0

Iako su na dominantan način projurili kroz kvalifikacije i iako su po FIFA-inoj listi 8. reprezentacija svijeta, Poljska je na startu Svjetskog prvenstva upisala poraz protiv Senegala od 1:2. Cionek je pogodio vlastitu mrežu u 37. minuti, Niang je povećao vodstvo, a Krychowiak je smanjio rezultat u 85. minuti susreta. Poljska javnost računala je na bodove iz te utakmice, a sada se moraju "vaditi" protiv Kolumbije koja je u vrlo izjednačenoj skupini ipak proglašena kao prvi favorit za prolazak dalje. Poljaci ne smiju izgubiti, a bilo koji od druga dva ishoda ostavlja im šanse za prolazak grupe. Zadnji put im je to pošlo za rukom 1986. godine u Meksiku. 

Izbornik Adam Nawalka kaže kako ljutnja pokreće njegovu ekipu uoči utakmice s Kolumbijom: "Ljuti smo sami na sebe jer smo odigrali jako lošu utakmicu i sve želimo ispraviti protiv Kolumbije. Poraz nam je dao dodatnu energiju koja je vidljiva na svakom treningu i sastanku. Znamo da nas čeka jako teška utakmica, ali smo spremni."

Četvrtfinalist sa zadnjeg SP-a, Kolumbija, također je doživjela poraz na početku turnira. Već u 3. minuti na cjedilu ih je ostavio Sanchez kada je rukometnom intervencijom obranio svoja vrata i zaradio crveni karton. Dosuđen je i penal koji je realizirao Kagawa, da bi Quinteiro lucidnim slobodnim udarcem koji je provukao ispod živog zida vratio rezultat u 40. minuti. Ipak, Kolumbijci nisu izdržali do kraja i Osako im je presudio golom u 73. minuti. Najveća briga nacije i dalje je neigranje Jamesa Rodrigueza koji nije počeo protiv Japana zbog ozljede. 

Izbornik Jose Pekerman nada se kako će ipak biti spreman: "Na treningu jako dobro radi, super je na trening-utakmicama, a ulazak protiv Japana donio mu je potrebnu dozu samopouzdanja. Nadam se da će biti 100% sutra kad se probudi. Što se utakmice tiče, bitno je da ne primimo prvi gol. Vidjeli smo da je na ovom turniru izrazito teško nadoknaditi rezultat, to je uspjelo jedino Švicarskoj."

Obje ekipe ovo mogu shvatiti i kao zadnji vlak za prolazak grupe. U slučaju remija, neće ovisiti sami o sebi u posljednjem kolu. 

Očekivane postave:

Poljska: (3-4-3): Szczesny; Pazdan, Bednarek, Cionek; Piszczek, Krychowiak, Zielinski, Rybus; Kownacki, Lewandowski, Blaszczykowski

Kolumbija (4-2-3-1): Ospina; Arias, Sanchez, Murillo, Mojica; Barrios, Lerma; Cuadrado, Quintero, James, Falcao.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Svjetsko prvenstvo u Rusiji, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag SP 2018

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.