POJAČANJA NA RUJEVICI Predstavljeni Capan i Escoval

Foto: HNK Rijeka (Facebook)

USLIJED egzodusa Rijeka je danas u klupskim prostorijama pred predstavnicima medija prezentirala zimske akvizicije. Luka Capan (22) potpisao je ugovor na tri i pol godine, a Joao Escoval (20) na godinu i pol uz mogućnost produljenja na tri godine.
 
"Presretan sam što sam došao u ovako veliki klub. Ovo je veliki korak u mojoj karijeri. Nadam se da ću biti zdrav i da ću pokazati što znam. Brzo ću se uklopiti u momčad, neke igrače znam od prije i oni će mi olakšati dolazak. Jedan od razloga dolaska u Rijeku je lijepa atmosfera oko kluba i Armada koja sjajno bodri klub kroz 90 minuta", pred novinarima kazao je Luka Capan kojega prati glas polivalentnog igrača.
 
Osim u obrambenoj, upotrebljiv je i u veznoj liniji. Ponikao je u Zagrebovom omladinskom pogonu, a karijeru je nastavio u Dinamo Zagrebu. U srpnju 2015. godine proslijeđen je Lokomotivi za koju je ubilježio 80 nastupa. Prema Transfermarktu, vrijedan je 750 tisuća eura.
 
"Luka Capan je igrač kojega smo željeli, a zato smo ga i angažirali. Njegov profil odgovara načinu igre Rijeke, objedinjuje karakteristike Josipa Mišića i Mate Maleša i vjerujem da će nastaviti tradiciju dobrih veznjaka koji su nosili dres Rijeke", istaknuo je Rijekin sportski direktor Srećko Juričić demantiravši kako je dolazak Luke Capana povezan s odlaskom Marija Gavranovića u Dinamo Zagreb.
 
"To je čisti odnos između Rijeke i Lokomotive. Iskoristili smo priliku jer je Luki Capanu ugovor s Lokomotivom istjecao na ljeto. Uspjeli smo puno povoljnije napraviti taj transfer nego što bi inače." 
 

 
Vrijedan 150 tisuća eura, Joao Escoval pristigao je iz Istre 1961 koju napušta slobodnih papira nakon samo četiri mjeseca. Krajem kolovoza protekle godine doveden iz Benfice u kojoj je prošao sve omladinske uzraste.
 
"Zadovoljan sam što sam u Rijeci, ovo je veliki klub koji se bori za titule u Hrvatskoj. Zato sam i htio doći. Nastupio sam protiv Rijeke i bilo je jako teško igrati protiv ovako kvalitetnog sastava. Prema onome što sam dosad vidio, nogomet u Hrvatskoj je kvalitetan. Kada sam stigao u Istru 1961, morao sam odrasti kao igrač i osoba. To je bilo dobro za mene i vjerujem da ću u Rijeci i dalje napredovati", rezonirao je mladi Portugalac, po vokaciji centralni branič. 
 
Svlačionici aktualnog hrvatskog prvaka priključen je Filip Dangubić, kao i Antonio Mirko Čolak koji dolazi na jednoipolgodišnju posudbu iz Hoffenheima.
 
Podsjetimo, Rijeku su do današnjeg dana napustili Marko Vešović (Legia Varšava), Josip Mišić (Sporting), Josip Elez (Hannover 96), Florentin Matei (Astra Giurgiu) te Mario Gavranović (Dinamo Zagreb). 
 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.