Pogledajte što je Bjelica prvo objavio nakon dolaska u Dinamo

Foto: GNK Dinamo

NENAD BJELICA (53) oglasio se na društvenim mrežama prvi put nakon što je postao trener Dinama. Hrvatski stručnjak objavio je fotografiju s predstavljanja te napisao "krećemo". Podsjetimo, ovo će mu biti drugi mandat na klupi Dinama. Prvi je trajao od 2018. do 2020. godine i u tom je periodu osvojio dva naslova prvaka Hrvatske, Kup i Superkup. Imao je i zapažene europske uspjehe, odnosno bio je prvi trener nakon 50 godina koji je s klubom prezimio u Europi.

Doznali smo da bi trebao imati 20-ak posto manju plaću u odnosu na prvi mandat, odnosno oko 100 tisuća eura mjesečno neto. Dakle, to bi trebao biti iznos od otprilike 1.2 milijuna eura po sezoni. Prema tome, Bjelica bi imao manju plaću od Gennara Gattusa, koji za rad u Hajduku, kao najvećem rivalu Dinama, prima oko 1.5 milijuna eura. Članovi Bjeličina stožera dobivat će 50 tisuća eura mjesečno.

Krećemo 💙

Objavljuje Nenad BjelicaČetvrtak, 26. rujna 2024.

Dinamo je više od tjedan dana, od smjene Sergeja Jakirovića, bio u potrazi za novim trenerom. Bjelica je otpočetka bio u najužem krugu kandidata, no glavni problem bio je njegov ugovor s Union Berlinom. Iako je dobio otkaz prošle sezone, njemački klub držao je Bjelicu na plaći kako mu ne bi morao isplatiti otpremninu. Također smo doznali da Dinamo Unionu nije isplatio nikakvu odštetu kako bi dobio Bjelicu.

Na klupu Dinama dolazi u nezgodnom trenutku, nakon remija s Rijekom (1:1), poraza od Hajduka (0:1), Bayerna (9:2) i Slaven Belupa (4:1) te pobjede nad niželigašem u SuperSport Hrvatskom kupu. Prvu utakmicu imat će u subotu na Maksimiru protiv Lokomotive, dok ga u srijedu, 2. listopada očekuje domaći susret s Monacom u drugom kolu Lige prvaka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.