Pogledajte kako je Trg bana Jelačića dočekao osvajače Davis Cupa

Foto: Josip Regović / Pixsell, Vojislav Mazzocco / Index

HRVATSKA je osvojila Davis Cup, zadnje izdanje najjačeg momčadskog teniskog natjecanja prije uvođenja novog formata i pravila. Tim povodom u Zagrebu im se organizira svečani doček na Trgu bana Jelačića. 

>UŽIVO Avion sa svjetskim prvacima sletio u Zagreb

Teniska reprezentacija Hrvatske tamo dolazi nakon slijetanja na aerodrom "Franjo Tuđman". Za navijače na središnjem zagrebačkom trgu postavljen je video zid na kojem se prenosi izlazak tenisača iz aviona i put do Trga.

Program na Jelačić placu vodio je Mirko Fodor, a nastupili su Zaprešić Boysi i Prljavo Kazalište.

15:40 Nakon pjesme Zaprešić Boysa, tenisači su s Trga ispraćeni skandiranjem: "U boj, u boj". Program na Trgu je završio.

15:35 Trg su potom do ludila odveli Zaprešić Boysi koji zajedno s reprezentativcima zapjevali navijačku pjesmu "Neopisivo".

15:30 Trg je osjetio i dašak Dalmacije. Šibenčanin Franko Škugor zapjevao je "Dalmacijooo, moja ružo procvala", a nakon njega nastupili su Prljavci.

15:25 Lovro Zovko otkrio je ritual hrvatskih reprezentativaca prije svakog izlaska iz svlačionice.

Zajedno skupe ruke nakon povika "Ajmooo..." i onda naprave prepoznatljivi huk.

15:20  "Ja sem Varaždinec, Vareždinec, domovine sin", zapjevao je hrvatski izbornik Željko Krajan pred publikom na Trgu.

"Tek sad vidimo koliko je ovaj rezultat velik", kazao je Krajan.

15:15 Nakon Marina, na red je došao Borna Ćorić.

"Hvala vam što se došli u ovakvom broju. Nisam igrao, ali bih volio da zapjevamo jednu: "Bježite ljudi, bježite iz grada", zapjevao je razdragani Borna Ćorić pred masom na Trgu.

15:10 Marin Čilić predstavio se zagrebačkoj publici na francuskom jeziku, a potom je pozdravio sve okupljene i zahvalio im na mnogobrojnoj podršci tijekom finala Davis Cupu.

"Hvala vam na podršci, bilo je jako puno navijača u Lilleu, od svima vam srca hvala. Presretni smo jer smo donijeli ovaj trofej Hrvatskoj", kazao je Marin Čilić u uvodnom obraćanju navijačima, potom je zasvirala hrvatska himna.

15:00 Atmosfera je sve užarenija.

14:40 Na Trgu je oko 500 ljudi. 

14:30 Ćiro je u svom stilu prokomentirao veliki uspjeh tenisača:

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.