NBA

Pogledajte kako je najpredvidljiviji igrač NBA lige slomio srce Luki Dončiću

AP Photo/Tony Gutierrez/Guliver

LUKA DONČIĆ odigrao je još jednu dončićevsku utakmicu, iako je ostao skroman u skakačkoj kategoriji, a njegovi Dallas Mavericksi izgubili su od San Antonio Spursa 119:117 košem u posljednjoj sekundi.

Slovenski superstar je prvo minutu prije kraja pogodio dva slobodna bacanja i smanjio zaostatak Dallasa na dva poena, a onda 20 sekundi do sirene ulazom izjednačio na 117:117.

Svima je bilo jasno da će posljednji napad Spursa pokušati riješiti DeMar DeRozan, koji postiže 1.24 poena po posjedu iz napada izolacijom, što ga čini ubojitim, ali vrlo predvidljivim, a do tada u drugom poluvremenu zabio je već 27 poena.

Ipak, Mavsi ga nisu udvojili, nego su ga pustili da se iz svoje omiljene situacije, jedan na jedan s lijeve strane, oslobodi jedinog čuvara i sa sedam metara pogodi za pobjedu pola sekunde prije kraja.

VIDEO: Arena Sport

Dončiću je ostalo vremena samo za očajnički šut s centra, koji nije pogodio cilj.

Susret je završio s 29 koševa, sedam asistencija i tri skoka, a pogodio je 10 od 17 šuteva iz igre. Kristaps Porzingis bio je još bolji s 31 košem i 15 skokova, ali je zbog šestog prekršaja ispao nešto prije spomenutih Dončićevih bacanja.

DeRozan je završio s 33 poena i donio Spursima 25. pobjedu sezone, a Luka Šamanić nije ulazio u igru. S omjerom 25-26 San Antonio drži deveto mjesto Zapada, dok je Dallas sedmi s 29-23.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.