LIGA PRVAKA

Pogledajte hat-trick golčina, neviđen u Ligi prvaka

Foto: Gulliver / Getty Images

IRFAN CAN KAHVECI (25), veznjak Istanbul Bašakšehirspora, postigao je sva tri gola u porazu svoje momčadi od Leipziga (3:4) u petom kolu skupine Lige prvaka. Svi njegovi golovi bili su krasni, a hat-trickom je ušao u povijest Lige prvaka.

Prvu od tri golčine ljevicom, iz daljine i zabijene velemajstorski, Kahveci je postigao u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena.

Edin Višća je odigrao iz kornera na rub kaznenog prostora, gdje Kahveci u trku na lijevoj strani krasno pogađa ljevicom uz samu vratnicu. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ PRVI GOL KAHVECIJA.

Drugi gol Kahveci zabija u 72. minuti. Opet je to bio krasan gol lijevom nogom, savršeno naciljan i pogođen s 18 metara u donji desni kut. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ DRUGI GOL KAHVECIJA.

Kahveci u 85. minuti postiže i treću golčinu. Nju je zabio iz slobodnog udarca. S oko 20 metara loptom je prebacio živi zid i od prečke pogodio gol. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ TREĆI GOL KAHVECIJA.

Tako je postao prvi igrač koji je postigao hat-trick golovima izvan kaznenog prostora na utakmici Lige prvaka od rujna 2004. kada je to uspjelo Wayneu Rooneyu.

Nažalost po Kahvecija i njegove suigrače, u povijest LP-a se upisao i pridružio još dvojici velikana onako kako to nije htio. S tri gola postao je tek treći igrač u povijesti Lige prvaka koji je zabio hat-trick a da je njegova momčad izgubila utakmicu. Osim njega to su napravili još samo pravi Ronaldo za Real kod Manchester Uniteda 2003. i Gareth Bale za Tottenham kod Intera 2010. 

Međutim, nitko prije Kahvecija nije postigao tri ovako lijepa gola iz daljine na utakmici Lige prvaka. 

Kahveci u Turskoj nije anonimus. Ključni je igrač prvaka zemlje i reprezentativac, ali od večeras je spektakularno postao poznat i ušao u povijest Lige prvaka. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.