Podnio je ostavku: Collina više nije UEFA-in šef sudaca

Foto: EPA

PIERLUIGI COLLINA (58) svojevoljno je nakon osam godina napustio čelnu funkciju Sudačkog odbora Europskog nogometnog saveza (UEFA). Kako je istaknuo, razlog ostavke osobne je prirode.

"Bio sam privilegiran radeći za UEFA-u. Ponosan sam na postignute rezultate. Zahvaljujem UEFA-i na snažnoj potpori suđenju u proteklim godinama, kao i svim sucima na njihovoj predanosti", poručio je čuveni i proslavljeni talijanski sudac kojeg je naslijedio sunarodnjak Roberto Rosetti (50).

Predsjednik Europskog nogometnog saveza Aleksander Čeferin izrazio je zahvalnost Pierluigiju Collini na doprinosu i raznim inovacijama poput osnivanja Centra za sudačku izvrsnost.

"Svojim nam je radom donio viziju i žar. Zahvaljujemo mu na predanosti tijekom godina i zbog svega što je donio europskom nogometu", izjavio je Aleksander Čeferin i pojasnio zašto je Roberto Rosetti - bivši međunarodni arbitar proglašen 2008. godine najboljim svjetskim sucem - izabran nasljednikom.

"Roberto Rosetti bio je prirodan odabir. Njegovo iskustvo i znanje su izuzetno bogati i vjerujemo kako će Odbor voditi sa strašću i entuzijazmom."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.