LEO MESSI

Počinje borba za Messija, ali prvo se mora ispričati

Foto: Getty Images / Guliver Image

JOŠ i prije završetka Copa Americe Leo Messi je Conmebolu, krovno južnoameričkoj nogometnoj organizaciji, postao glavni neprijatelj zbog kontroverznih izjava o korumpiranosti i privilegiranju Brazila. Sad je došlo vrijeme da plati.

Argentinski nogometni savez do sutra mora pripremiti obranu svoje najveće zvijezde, kojoj prijeti čak dvije godine suspenzije, što bi značilo da neće moći igrati na Copa Americi iduće godine, a propustio bi i najveći dio kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022.

Messi je, podsjetimo, nakon poraza od domaćina Brazila u polufinalu ovogodišnje Cope optužio Conmebol za korupciju i namještanje natjecanja u korist Brazilaca, a već na utakmici za treće mjesto protiv Čilea dobio je crveni karton u prvom poluvremenu, što je većina nogometnog svijeta shvatila kao prvu u nizu sankcija protiv argentinskog virtuoza za neprimjerene izjave.

Za sada se Argentinci nadaju kako će uvjeriti Conmebol da poništi taj crveni karton, pozivajući se na presedane Leandra Romagnolija iz 2014. i Dedea iz 2018. u Copa Libertadoresu.

Ali puno veći problem su njegove izjave, koje su povrijedile Conmebolov pravilnik, odnosno dio u kojem se govori o "bilo kakvim uvredama prema Conmebolu ili ponašanju koje diskreditira sport općenito, a posebno Conmebol". Iz Sportskog arbitražnog suda mu savjetuju da se ispriča jer bi to moglo ublažiti ljutiti stav južnoameričke federacije, ali izvjesno je da ih isprika ne bi potpuno zadovoljila.

Argentinci se nadaju da će njihova obrana ipak smanjiti štetu, odnosno da će Messi proći s javnom isprikom, novčanom kaznom i suspenzijom do četiri utakmice.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.