ZANIMLJIVOSTI

Pobijedio je rak i u 84. godini traži novi klub: "Čvrst sam kao stijena"

Foto: Twitter

NIJE važno jeste li mladi, stari, muško, žensko, debeli, mršavi... što god. Nogomet je za svakog i to je ono što ga čini tako posebnim. Mnogi ljudi u Velikoj Britaniji igra Sunday League u dječjoj dobi i kasnije kao tinejdžeri, ali uglavnom odustaju puno prije 20-ih godina. Ostali odlučuju nastaviti igrati i kao odrasli, ponekad i u 30-ima ili čak ranim 40-im godinama. No, jednom su čovjeku 83 godine i još igra. Upoznajte Dickieja Borthwicka, piše web stranica givemesport.com.

Poznat kao najstariji britanski nogometaš, ova legenda iz Weymoutha namjerava nastaviti amatersku karijeru iako je usred 80-ih godina. Dugogodišnji navijač Manchester Uniteda trenutačno traži novi klub, a u razgovoru za SPORTbible je rekao: "Vrlo sam dostupan. Strašno mi nedostaje igranje nogometa."

Umirovljeni inženjer i uvelike iskusan krilni napadač trenutačno je bez kluba nakon što su njegove dosadašnje veteranske momčadi prestale postojati.
Dickie za sebe kaže da je "spreman poput violine" i "čvrst kao stijena" te inzistira na tome da i dalje može odigrati cijelu utakmicu.

"Osjećam se sposobnim odigrati 90 minuta. Dat ću 100 posto. Čvrst sam poput stijene, dobro građen, neustrašiv i zaista volim nogomet", govori Dickie, koji će u studenome proslaviti 84. rođendan.

Unatoč poodmakloj dobi, Dickie i dalje vježba u svom vrtu, koji je baš lijep.

"Imam tamo zid od opeke i često vježbam šuteve udarajući loptu u zid kako bih svoje noge održao pokretnima", kaže Dickie.

Dickie tvrdi da je tijekom 72-godišnje nogometne karijere odigrao 1600 utakmica i postigao 400 golova. Dosad je igrao za Ross County i Invergordon Town FC u Škotskoj, a potom se preselio u Dorset, gdje je nastupao za 11 neligaških klubova.

Ali koja je njegova tajna? Kako to da u dobi od 83 godine i dalje igra nogomet?

"Ne jedem smeće. Nastojim se hraniti dobro i zdravo. Ne želiš ići uokolo s izgledom bačve piva, zar ne?" govori Dickie. Ipak, vikendom popije nekoliko pinti piva.

"Nisam pijanac, ali to je moja navika", dodaje Dickie.

Zapanjuje i to što je Dickie prebolio rak. U svojim 70-im godinama oporavio se od raka prostate.

"Moja ljubav prema nogometu sigurno me potaknula da pobijedim rak pa sam to i učinio".

Bravo za Dickieja, on je inspiracija svima nama! 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.