Platini: Osobe sklone korupciji prepoznaju slične sebi. Ja sam nepotkupljiv

PREDSJEDNIK Europske nogometne federacije (UEFA) Michel Platini kratko je prokomentirao odluku Etičke komisije Međunarodne nogometne federacije (FIFA) da podigne istragu protiv vlastitog predsjednika Seppa Blattera.

Mohamed Bin Hammam, Blatterov protukandidat na FIFA-inim predsjedničkim izborima koji će se održati u srijedu, 1. lipnja u Zürichu, inače predsjednik Azijskoga nogometnog saveza i Blatterov suradnik u FIFA-inome Izvršnom odboru tijekom 15 proteklih godina, zatražio je istragu protiv Švicarca u procesu koji ista Etička komisija trenutačno vodi protiv samog Kataranina.

Sve je pokrenuo njihov kolega iz Izvršnog odbora Chuck Blazer, koji je optužio Bin Hammama da je s FIFA-inim dopredsjednikom Jackom Warnerom ranije tijekom mjeseca u Trinidadu i Tobagu organizirao sastanak 25 šefova nacionalnih saveza karipskih zemalja na kojem je bilo nezakonitih isplata, odnosno podmićivanja.

Blatter je po Blazerovoj prijavi izjavio da o tome ne zna ništa. Bin Hammam tvrdi da mora znati jer da ga je njegov kolega suorganizator i domaćin sastanka, Jack Warner, o tome izvijestio neposredno uoči sastanka 10. i 11. svibnja.

Obojica predsjedničkih kandidata tako će pred Etičkom komisijom biti saslušani u nedjelju, 29. svibnja, tri dana prije no što će na FIFA-inu Kongresu jedan od njih dobiti četverogodišnji predsjednički mandat.

"Vrlo zanimljivo. Vraćam se u Zürich nakon završetka finala Lige prvaka. Očekuju nas čudni dani", kazao je Platini, a na upit je li sam ikad uzeo mito ponudio jasan odgovor:

"Znate da ljudi skloni korupciji mogu prepoznati sebi slične. Isti ti znaju da ja nisam potkupljiv."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.