Petrescu napustio klupu Uniree zbog svađe s vodstvom rumunjskog prvaka

LEGENDARNI desni branič Chelseaja i rumunjske nogometne reprezentacije, Dan Petrescu, više nije trener rumunjskog prvaka, Uniree iz Urzicenija.

Podnio je uspješni 42-godišnji trener ostavku nakon svađe s predsjednikom kluba, izvještava rumunjska TV-postaja Realitatea, koji nije želio ili mogao jamčiti treneru da će zadržati postojeći igrački kadar u nastavku sezone.

Na mjesto trenera kluba iz Urzicenija stigao je krajem rujna 2006. godine, taman na početku Unireine prvoligaške pustolovine. Pod njegovim vodstvom klub se najprije plasirao u Kup UEFA-e, a potom, prošle sezone, osvojio i naslov rumunjskog prvaka, i to prvi put u povijesti.

U skupini Lige prvaka Unirea je pobijedila Rangerse u Glasgowu, ali i Sevillu u Bukureštu. Izborili su Petrescuovi nogometaši treće mjesto u skupini i 1/16 finala Europa lige, u kojem im je ždrijeb dodijelio Liverpool.

Klub već traži, izvijestila je Realitatea, novog trenera. Najizgledniji je kandidat aktualni izbornik rumunjske reprezentacije Razvan Lucescu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.