PRVI ISPOD CRTE Gorša završio deveti u kvalifikacijama puške 50 metara trostav i ispao

Foto: Hina

HRVATSKI strijelac Petar Gorša oprostio se od natjecanja u pušci 50 metara trostav na Olimpijskim igrama u Riju nakon kvalifikacija. Naš strijelac osvojio je najgore moguće mjesto, naime završio je 9. s 1174 boda, koliko su imali i dvojica finalista koji su uhvatili zadnji vlak za finale, sedmo plasirani u kvalifikacijama Andre Link i osmi Niccolo Campriani.

Gorša je od trostava najviše očekivao, posebice nakon odličnih rezultata u Svjetskom kupu. Nedavno je u Bakuu pobijedio, a prije toga je bio peti u Munchenu.
 
Nažalost, u Riju nije uspio. Na koncu je bio deveti sa 1,174 kruga, koliko su pogodili Nijemac Andre Link na sedmom i Talijan Niccolo Campriani na osmom mjestu. No Link i Campriani su imali više pogodaka u centar.
 
Gorši je ovo bio treći nastup u Riju. Na 10m zračna puška osvojio je sedmo mjesto, dok je u disciplini MK 50 m ležeći osvojio 20. mjesto. 

Najbolji u kvalifikacijama bio je Sergej Kamenskiji s novim olimpijskim rekordom. Finale, u kojem neće biti Hrvata, je na rasporedu u 18 sati.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.