LIGE PETICE

Pašalićev trener bijesan je zbog sudaca i VAR-a. Prijeti presedanom u Serie A

Foto: EPA

GIAN PIERO GASPERINI najavio je da će utakmicu Atalante i Lazija ovog vikenda pratiti s tribina bez obzira na to što nema obavezu tako učiniti.

Trener Atalante prošlog je vikenda zaradio crveni karton tijekom utakmice s Udineseom pa je suspendiran, a suspenziju je odradio u srijedu na susretu sa Sampdorijom.

Ne razumije VAR

Ipak, trener Atalante tvrdi da neće ni ovoga puta biti na klupi kako bi izbjegao nove kartone koje bi mogao zaraditi svojim komentarima. Jasno je da je riječ o jednoj vrsti protesta protiv sudaca i njihovih odluka. Bio bi to presedan u talijanskom, a vjerojatno i u europskom nogometu, ne pamtimo da je netko od trenera ranije odlučio ovako protestirati protiv sudaca.

"Moram još odlučiti što ću točno učiniti, ali jako mi je teško šutjeti na neke stvari koje se događaju tijekom utakmice. Ne razumijem faulove, igranja rukom, a ni općenito kako VAR funkcionira. Dugo sam u nogometu, ali nije mi jasno", rekao je Gasperini na konferenciji za medije pa dodao:

"Ja ne razumijem VAR, ne razumiju ga igrači, a ne razumiju ga ni navijači. To nije dobro. Ne rješavaju se problemi time da moramo šutjeti. Moraju nam objasniti kada VAR smije intervenirati, a kada ne smije. To je jedini način da neke stvari budu jasnije. Previše je grešaka i kompliciranih situacija. Odmaknuli smo se od onoga što nogomet zapravo jest, već dugo je tako."

Vjeruje da su domaće utakmice ključ

Atalanta je pobijedila u samo jednoj od pet domaćih utakmica ove sezone pa se Gasperini nada da bi u subotu protiv Lazija mogao upisati drugu pobjedu u sezoni.

"Izgubili smo od Milana i Fiorentine, moramo osvajati više bodova na domaćem terenu jer su oni temelj uspjeha u sezoni", rekao je Gasperini pa dodao:

"Lazio je sve bolji, dižu se u igri. Sezona je teška za sve, igra se puno utakmica, ali Lazio je snažna momčad koja se može s time nositi."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.