Pašalić: Užitak je igrati na San Siru i sigurno ostajem u Milanu

Foto: Getty Images / Guliver Image

NAKON dva mjeseca od dolaska na San Siro iz Chelseaja na jednogodišnju posudbu Mario Pašalić debitirao je za Milan u pobjedi nad Pescarom. Hrvatski 21-godišnji veznjak osjeća se odlično u talijanskom klubu.

"Prezadovoljan sam, konačno sam debitirao za Milan, no sada se već okrećem novim izazovima. Mislim da sam prvenstveni debi odradio dosta dobro, mogu biti zadovoljan svojom igrom. Imao sam i dvije dobre prilike, šteta što iz tih situacija nisam zabio. Iskreno, osjetio sam i veliko olakšanje zbog debija, dugo sam čekao, pa i mukotrpno trenirao za ovaj trenutak", rekao je za Goal.com Pašalić.

"Osjećam se odlično, ozljeda je stvar daleke prošlosti"

Pašalić je dugo vremena imao problema s ozljedom leđa, ali je sada sve u najboljem redu.

"Još su mi tijekom prošloga tjedna pomoćni treneri u nekoliko navrata napomenuli kako su zadovoljni mojim radom, da treniram dobro i samo da budem strpljiv. A onda se dvoboj protiv Pescare pokazao pravom prilikom za moj debi. Drago mi je što sam dobio značajnu minutažu, što u debiju nisam na travnjaku bio samo jednu ili dvije minute. Osjećam se odlično, ozljeda je stvar daleke prošlost i više uopće ne razmišljam o tome. I da, moram reći, stvarno je veliki užitak igrati na San Siru".

"Posljednji susret odigrao sam dan poslije rođendana mog Hajduka"

On se prisjetio svoje posljednje klupske službene utakmice koju je odigrao, a to je bilo za Monaco protiv Saint-Etiennea.

"Igrali smo 14. veljače, samo dan poslije rođendana mog Hajduka. Evo, nedavno sam igrao u Švedskoj službeni dvoboj za U-21 reprezentaciju, ali ovo mi je ipak bila prva prava klupska utakmica nakon gotovo devet mjeseci stanke", rekao je Pašalić, pa se zahvalio treneru Vincenzu Montelli i potpredsjedniku kluba Adrianu Gallianiju, koji su ga pohvalili nakon utakmice protiv Pescare.

"Hvala im puno na takvim riječima, one stvarno puno znače. No, neću zbog toga visoko poletjeti, samo se trudim davati sve od sebe i biti na visokoj razini. Na razini dostojne kluba kao što je Milan".

"Sigurno ostajem u Milanu"

Nedavno su talijanski i engleski mediji pisali o tome kako će bi se Pašalić mogao u siječnju vratiti u Chelseaja s posudbe.

"Ja sam bio smiren, marljivo treniram i čekam svoju priliku. Nisu me, niti me takvi natpisi mogu izbaciti iz takta. Već sam ovdje par mjeseci, vidim i osjećam kako se treneri odnose prema meni, to mi je bio sasvim dovoljan znak da sigurno ostajem ovdje. A na razne medijske špekulacije ne mogu utjecati. Zanima me samo teren, na svakom treningu dajem maksimum, pa sam znao da će moja prilika kad-tad doći", jasan je veznjak.

"Konkurencija je strašna, no veselim se tome"

Giacomo Bonaventura, Keisuke Honda, Matias Fernandez, Andrea Poli, Riccardo Montolivo, Jose Sosa, Juraj Kucka, Manuel Locatelli, Andrea Bertolacci - svi se oni, zajedno s Pašalićem, bore za mjesto u prvoj momčadi.

"Konkurencija je strašna. Stvarno u momčadi imamo 10-ak pravih veznjaka i svatko ima svoje kvalitete. A kako Milan ne igra Europu, pred nama i nema tako puno utakmica što može biti problem. No, svaki mladi igrač može se samo veseliti takvoj konkurenciji, baš svaki trening prava vam je prilika za novo dokazivanje", jasan je Pašalić, koji vjeruje da njegova ekipa može do Europe ove sezone.

"Mladi smo i puno obećavamo. Stvarno mislim da imamo dobar spoj mladosti i iskustva unutar momčadi, pa i da možemo biti vrlo visoko. Nema kod nas nikakve euforije, samo vjere u vlastite mogućnosti. No, prvi se cilj zna - to je plasman u Europu. Toga smo svi svjesni, za to svi živimo. Dobra smo klapa u svlačionici, vjerujem da nas sve zajedno čeka jedna uspješna sezona".

"Broj 80 je poseban broj u posebnom klubu"

Hrvat se odlučio uzeti broj 80, a otkrio je i zašto.

"Svi znaju da volim nositi dres s brojem 8, no on je bio zauzet, pa sam se odlučio za broj 80. Rekao bih da je to poseban broj koji nosim u posebnom klubu. Na svakom koraku se osjeća ta veličina Milana. Istina, klub se posljednjih godina možda nalazi u rezultatskoj krizi, ali o veličini Milana ne treba ni pričati. Nedavno sam počeo učiti talijanski jezik, pa sada polako počinjem sa svima ulaziti u nekakvu konverzaciju. No, kako dobro pričam španjolski jezik, najviše se družim s igračima tog govornog područja. A u Milanu ih ima sasvim dovoljno".

"Donnarumma i Locatelli bit će svjetske klase"

Nevjerojatni vratar Gianluigi Donnarumma i veznjak Manuel Locatelli napravili su velike stvari do sada u sezoni. Djeca Milana su i njegova budućnost, baš kao i Pašalić, ako se klub odluči kupiti ga na ljeto.

"Obojica su stvarno dobri igrači, a još bolji dečki. Donnarumma se još prošle sezone dokazao kao jedan od najvećih vratarskih potencijala u Europi, dok je Locatelli također pravi igrač. Niti u jednom trenutku ne glume zvijezde, već su potpuno predani radu. Obojica su za mene odlični dečki, a ako se nastave ovako razvijati bit će svjetske klase", zaključio je Pašalić, koji bi mogao krenuti od prve minute protiv Palerma u nedjelju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.