Video: Partizan srušio PAO pred rekordnih 22.567 navijača!

REKORDNA posjeta jednoj utakmici u povijesti Eurolige donijela je pobjedu Partizanu nad Panathinaikosom (63:56) u dvoboju petog kola G skupine istog natjecanja.

> Vujošević: Beograd je dokazao da je košarkaška prijestolnica Europe

> Perasović: Prilika je bila iluzija

Momčad Duška Vujoševića u Beogradskoj Areni do pobjede je vodilo 22.567 navijača. Nikad niti jednu euroligašku utakmicu nije gledalo toliko ljudi. Pobjedom su se Beograđani izjednačili po omjeru pobjeda i poraza s grčkim prvacima (4-1), ali je sastav Željka Obradovića ipak vodeći zbog bolje razlike koševa u uzajamnim dvobojima. U prvoj je utakmici PAO u Ateni slavio 81:63

U sjajnom ambijentu prepune beogradske Arene Partizan je uspio svladati grčkog prvaka zahvaljujući fenomenalnoj seriji od 22-4 u između 27. do 36. minute. Bila je ovo prva klupska utakmica u Areni, a navijači Partizana oborili su rekord Eurolige po posjećenosti, za oko tri tisuće više od prethodnog rekorda. Uroš Tripković i Stefon Lazme bili su najefikasniji u domaćem sastavu sa po 12 poena.

Novica Veličković ubacio je deset, a Jan Veseli devet poena. Sa druge strane Dimitris Diamantidis postigao je 21, a Nikola Peković i Antonis Focis po 10. "Crno-beli" su meč počeli sa dosta treme i nesigurnosti, što je bilo i očekivano. U prvih pet minuta Partizan je postigao samo dva poena (Vraneš). Očajnu igru Partizana u napadu Panathinaikos nije iskoristio pa je prva četvrtina završila rezultatom 12:12.

PAO je u drugoj četvrtini djelovao vrlo dobro. Predvodnik Grka bio je odlični Diamantidis, na čijim krilima Grci prave seriju 10-0, i dolaze do prve dvocifrene prednosti (27:17). Trgnuli su se potom košarkaši Partizana pa zabili sedam poena poena za redom. Na poluvremenu je bilo 26:29. Drugo poluvrijeme igralo se vrlo rastrgano, ali je na koncu PAO dobroj serijom uspio povesti sa četiri razlike, 40:35 u 27. minuti.

Od tog trenutka pa do sredine posljednje četvrtine uslijedila je fenomenalna serija Partizana, predvođena Žarko Rakočević koji je sa nekoliko atraktivnih zakucavanja podigao Arenu na noge i tako riješio susret. Na startu posljednje četvrtine Rakočeviću su se pridružili Veseli, Lazme i Veličković i grčka ekipa bila je potpuno izgubljena.

Momčad Duška Vujoševića ovim je trijumfom zadržala šanse da u četvrtfinale ode sa prvog mjesta u grupi. U posljednjem kolu Partizan bi trebao svladati Lottomaticu u Rimu.

U utakmici igranoj samo za prestiž, Maccabi je u Berlinu pobijedio Albu 76:70 i tako upisao drugu pobjedu u petom nastupu u okviru F skupine. Najbolji euroligaški strijelac Marcus Brown predvodio je pobjednike s 21 poenom, a još je bolji bio Charles Gaines s 22 poena i 12 skokova.

Košarkaška Euroliga, Top 16, 5. kolo:

Skupina F

Alba - Maccabi 70:76

Redoslijed: 1. Barcelona 4-1, 2. Real Madrid 4-1, 3. Maccabi 2-3, 4. Alba 0-5

Skupina G

Partizan – Panathinaikos 63:56

Redoslijed: 1. Panathinaikos 4-1, 2. Partizan 4-1, 3. Unicaja 2-3, Lottoamtica 0-5

V.B./Totalsport
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.