LIGE PETICE

Papu: Trener me udario, a kukavica od predsjednika bacila u smeće

Foto: EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI

ALEJANDRO GOMEZ, poznatiji kao Papu, bio je kapetan i simbol Atalante, senzacije Lige prvaka.

Međutim, omiljeni napadač morao je u siječnju napustiti klub, u kojem je bio više od šest godina, zbog žestokog sukoba s trenerom Gianom Pierom Gasperinijem.

To je šokiralo navijače Atalante, a Papu je sada u intervjuu za argentinski La Nacion otkrio zašto je napustio klub njegova života i otišao u Sevillu, točnije opisao je detalje velikog fajta s trenerom u svlačionici:

"Znao sam da će Gasperini biti ljut što ga nisam poslušao, ali ono što je napravio je nedopustivo"

"Igrali smo protiv Midtjyllanda u Ligi prvaka i u 35. minuti Gasperini je meni, koji sam igrao na lijevoj strani, rekao da se prebacim na desnu, što sam odbio. Pogriješio sam jer nisam izvršio naredbu, posebno u ovo doba, kada su oko terena deseci kamera i kada to odmah vidi cijeli svijet. Znao sam da će trener biti ljut, da će me zamijeniti na poluvremenu, što je i uradio. Ali ono što je napravio u svlačionici prešlo je sve granice.

Gasperini me je fizički napao, udario me i htio me pretući. U redu je da raspravljamo, ali ne mogu prihvatiti fizičko nasilje. Tražio sam od predsjednika Antonija Percassija sastanak i objasnio mu da za mene nije problem da nastavimo suradnju. Priznao sam i svoju greške, da kao kapetan nisam smio odbiti trenerovu naredbu, nego da trebam biti primjer. Tražio sam od predsjednika da mi se Gasperini ispriča i rekao mu da na tome inzistiram, jer klub ne smije tolerirati da trener napada igrače.

"Ispričao sam se Gasperiniju, a on je samo šutio"

Idućeg dana je bio sastanak s trenerom i igračima. Istupio sam i ispričao se svima, treneru i suigračima. Gasperini nije rekao ni riječi. Poslije nekoliko dana rekao sam da ne želim više ostati u Atalanti i raditi s Gasperinijem. Predsjednik je odgovorio da me neće pustiti tek tako. Počelo je natezanje, koje sam skupo platio. Izbacili su me iz momčadi i morao sam trenirati s rezervama. To je bilo odvratno prema meni nakon svega što sam napravio za klub. 

"Predsjednik bez muda me bacio u smeće"

Percassi nije imao muda pitati Gasperinija da mi se ispriča, a tako bi se sve riješilo. Tada su mi zatvorili vrata talijanskog nogometa. Bio sam najbolji vezni Serie A, ali nisu željeli pustiti me nekom rivalu. Imao sam ponude iz Saudijske Arabije i SAD-a, željeli su me poslati tamo, ali, hvala Bogu, pojavila se Sevilla. Poslije toliko zajedničkih godina, sjajnog odnosa u kojem smo dijelili toliko toga, bacili su me u smeće" istresao je gorčinu Papu Gomez.

Gasperini odmah odgovorio na tešku optužbu

Ta priča izazvala je veliku pažnju u Italiji, pa je reagirao i teško optuženi Gasperini: "Gomezovo ponašanje i stavovi na terenu i izvan njega postali su neprihvatljivi za trenera i suigrače. Fizička agresija je bila s njegove, a ne moje strane, ali pravi razlog zašto je otišao iz Atalante je veliko nepoštovanja vlasnika kluba."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.