koronavirus

"Dogodit će se katastrofa nastavi li se ovo. Čekamo taj utorak"

''U SLUČAJU da Eura ne bude, treba smisliti način na koji ćemo završiti prvenstvo. Ako se to ne dogodi, bit ćemo u golemim problemima, posljedice bi mogle biti goleme. Naravno, moramo paziti i na zdravlje. Ono je najvažnije. Međutim, koronavirusom se bave liječnici, a na nama je da pronađemo rješenje za ekonomske probleme koji su već sad alarmantni. Ostala se odigrati samo još četvrtina sezone. U slučaju da se prvenstvo ne završi, prihodi klubova bit će drastično smanjeni, ali siguran sam da ćemo uspjeti završiti prvenstvo. Ne dogodi li se to, posebno će nastradati mali klubovi'', jučer je rekao prvi čovjek Primere Javier Tebas.

Pandemija koronavirusa paralizirala je sport. Domaća i kontinentalna prvenstva su otkazana, nitko ne zna hoće li se uopće i nastaviti, a vrlo vjerojatno je i da će doći do odgode Eura koji se trebao igrati ovo ljeto. Sutra će UEFA donijeti povijesnu odluku što će biti s nogometom ove sezone, a ta će se odluka posebno pratiti u Rumunjskoj.

Valeriu Iftime, gazda petoplasiranog kluba Rumunjske Botosanija, kaže da se njegov klub nalazi pred rasulom i da mu prijeti raspad ako se ova kriza nastavi.

''Ne znamo što da radimo. Ostaje nam da samo čekamo utorak i da vidimo što će UEFA odlučiti. Razgovarao sam s vodećim ljudima u Savezu, objasnio sam im da nam prijeti katastrofa. Možda još mjesec dana mogu isplaćivati plaće, ali ako se pauza nastavi do ljeta, imat ću golemih problema'', kazao je Iftime pa je dodao:

''Najprije, ako se prvenstvo ne nastavi, TV postaje će prestati plaćati, a nama više od pola prihoda dolazi s tog izvora. Zatim, sponzori će nam otkazati, a onda tijekom prijelaznog roka nećemo moći nikoga prodati. Ne znam što da radim. Morat ću pričati s igračima i pokušati ih uvjeriti da se strpe jer ih neću moći isplatiti nastavi li se ovo.''

Botosani je, prema priznanju gazde, na rubu propasti.

''Strani nogometaši koji igraju za nas, a kojima obitelji nisu u gradu, molili su me da ih pustim. Nije mi preostalo ništa nego da ih zamolim da pričekaju utorak i da čujemo odluku UEFA-e. Ne mogu ih pustiti dok ne vidimo što će biti s domaćim ligama, hoće li se nastaviti ili se sve prekida. Da sam ih sad pustio, a UEFA odluči da se lige nastavljaju, morali bi dva tjedna biti u samoizolaciji. Ovo što se nama događa nije samo problem mog kluba, takva je situacija u cijeloj Rumunjskoj.''

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.