Pandev: Bio sam klinac bez novca u Italiji. Miki Rapaić me udomio i pogurao

Screenshot: Youtube

GORAN PANDEV (41), jedan od najboljih makedonskih nogometaša svih vremena, gotovo cijelu karijeru proveo je u Italiji. Tamo je s Mourinhovim Interom osvojio trostruku krunu, u Napoliju je dva puta uzeo kup, a ostavio je velik trag i u Laziju i Genoi. Ipak, u emisiji Mojih Top 11 prisjetio se teškog početka u Italiji i hrvatske legende koja mu je tamo pomogla. 

"Miki je fenomenalan čovjek i drugar. Tako puno mi je pomogao"

U sezoni 2003./04. je 20-godišnji Pandev došao u Anconu, gdje je zvijezda bio deset godina stariji Rapaić. Pandev ga je stavio u idealnu momčad svoje karijere, a objasnio je zašto: "Milan Rapaić zato što mi je dok sam bio u Anconi puno pomogao u karijeri. Imao sam financijskih problema jer nam klub nije isplaćivao plaće i uzeo me da živim kod njega. Fenomenalan je čovjek i drugar. Tako puno mi je pomogao.

Bio sam klinac koji nije dobivao plaću i nisam imao novca, tako da nisam mogao plaćati stan. On me onda pozvao da živim kod njega i tamo sam bio pola godine. On me i igrački pogurao. Trener nam je bio Giovanni Galone, koji je Rapaića vodio u Perugiji i Miki mu je rekao:

'Mister, vidiš kako malom ide na treningu, pusti ga da igra.' I došla je prva utakmica protiv Bologne. Prije nje mi prilazi Miki i govori mi: 'Mali, danas igraš od prve, nemoj me razočarati!' Ja sam zabio gol Gianluci Pagliuci i, eto, nisam ga razočarao."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.