Euro 2020

Ozlijeđeni talijanski as suigračima: Podignite nešto značajnije od moje glave

Foto: Instagram / Leonardo Spinazzola

IAKO je sa suigračima otputovao u London na večerašnje finale Eura, Leonardo Spinazzola obratio im se i javnim pismom objavljenim u La Stampi.

Lijevi bek Rome bio je jedan od najboljih igrača prvenstva, proglašen je najboljim igračem na dvije od prve četiri utakmice, prije nego što je u petoj, četvrtfinalu protiv Belgije, ozlijedio Ahilovu tetivu. Zbog toga neće igrati nogomet sve do iduće godine, a suigrači su mu nakon ozljede otpjevali navijačku pjesmicu u njegovu čast te nosili njegove dresove nakon polufinalne pobjede nad Španjolskom.

U međuvremenu je operiran i suigrače će protiv Engleske bodriti s tribina Wembleyja.

"Kad bih mogao vratiti vrijeme, opet bih sprintao za tom loptom. Učinio bih to još sto puta, pokušavao steći metar prednosti nad suparnikom i vratiti posjed na našu stranu. Nije to ništa posebno, to su pravila ovih Azzurra", napisao je Spinazzola.

"Naposljetku, tu liniju prijeđeš samo ako si spreman dati svoju dušu suigračima. Ozljeda me odstranila s terena, ali nije me mogla odvojiti od ove skupine. Moj sin Mattia, koji će uskoro imati tri godine, razumije da tata nije mogao ostati kod kuće i gledati večeras utakmicu na kauču.

Jako sam uzbuđen, ne mogu to sakriti. Kad sam ušao u avion, osjetio sam se pomalo kao da sam ponovno rođen. Za nekoliko sati bit ću na terenu sa suigračima i na tribinama s ostatkom zemlje. Moglo je biti i bolje, ali i gore.

Imamo posljednju bitku ovog Eura na Wembleyu. Na turniru koji ću zauvijek nositi u sebi. Od čarobnih noći na Olimpicu do nogometnog hrama protiv domaćina, daleko smo dogurali.

U mom slučaju, sudbina je dodala još nekoliko kilometara na ovom putovanju, od ozljede u Finskoj do operacije Ahilove tetive. Sad sam spreman. Osjećam da još toliko toga mogu dati. Vratit ću se na teren tek za nekoliko mjeseci, ali volio bih misliti da ćemo večeras svi sprintati zajedno.

Zamišljam kako Bryan Cristante, prvi suigrač koji me tješio nakon ozljede, podigne nešto značajnije od moje glave. Eto nas. Forza, Azzurri!"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.