BOKS

Ovo su četiri najiščekivanija boksačka meča u 2020. Jedan se neće dogoditi

Foto: Epa

ANTHONY JOSHUA uzdrmao je svijet boksa nakon što je ekspresno vratio pojaseve svjetskog boksačkog prvaka pobjedom protiv Andyja Ruiza Jr-a u Saudijskoj Arabiji. 

Međutim, time nije samo uzdigao svoju karijeru, nego je utjecao i na događaje u svijetu boksa. Neki od njih bit će borbe koje nas očekuju 2020.

Anthony Joshua, Deontay Wilder, Tyson Fury i Oleksandr Usyk u novu godinu ulaze sa željom da je završe kao svjetski prvaci i između njih će se održati najžešće borbe.

Tu su još Canelo Alvarez, Vasyl Lomachenko i Terence Crawford koji bi mogli iznenaditi sljedeće godine.

Deontay Wilder vs Tyson Fury

Njihova prva borba bila je spektakularna i nemamo razloga vjerovati da ponovno neće biti tako. Meč je dogovoren 22. veljače, a Wilder ovom borbom riskira da izgubi WBC titulu.

Fury će tražiti način da osveti remi iz prve borbe koji on smatra skandaloznim rezultatom i tvrdi da je zaslužio pobjedu, a Wilder ima potpuno druge planove.

On razmišlja o budućnosti i u ring ulazi kako bi pobjedom protiv Furyja osigurao svoje mjesto prvog izazivača Anthonyja Joshue i krenuo po svjetsku titulu.

Anthony Joshua vs Deontay Wilder

Boksački svijet najviše se raduje borbi između ove dvojice velikana koja bi trebala pokazati tko je najbolji boksač današnjice. 

Obojica boksača već neko vrijeme spominju ovu borbu, ali čini se i kao da je izbjegavaju. Ipak, Wilder je dogovorio borbu s Tysonom Furyjem 22. veljače i ako ga uspije pobijediti, jasno je da njega čeka Joshua, a ljubitelje boksa borba stoljeća. 

Anthony Joshua vs Tyson Fury

Osim meča s Wilderom, Joshua bi mogao odraditi i meč s Furyjem ako ovaj uspije pobijediti Wildera 22. veljače. Tako je jasno da se jedan od ova dva meča neće održati. 

Fury je u prvoj borbi protiv Wildera izdržao 12 rundi i remizirao i time pokazao da još uvijek nije za mirovinu, a sada će u revanšu tražiti šansu za pobjedu i juriš na Joshuu. 

 

Ovaj meč poseban je zbog Furyjeve osobnosti i sigurno je da bi privukao više pozornosti od mogućeg okršaja Joshue i Wildera, a to bi rezultiralo i skupljim spektaklom, možda jednim od najskupljih u povijesti.

Oleksandr Usyk vs Dereck Chisora

Usyk je nanizao pobjede i nedavno je promoviran u tešku kategoriju gdje će, baš kao i svi ostali, krenuti u lov na Anthonyja Joshuu. 

Prvo će mora odraditi test da dokaže je li vrijedan te borbe nakon što Joshua odradi borbu protiv boljeg iz dvoboja Wildera i Furyja.

Čovjek protiv kojeg će se boriti gotovo sigurno će biti Dereck Chisora. Ako ga uspije pobijediti, dobit će priliku stati u red za borbu protiv Joshue.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.