HNL

Jovićević je rekorder Mamićeve ere

Foto: Pixsell, FaH

SAMO sedam utakmica Igor Jovićević izdržao je na klupi Dinama. Čovjek koji je s juniorima kluba ostvario povijesni uspjeh ulaskom u četvrtfinale Lige prvaka odlazi nakon poraza od Rijeke 2:0, a u eri Zdravka Mamića trener Dinama nitko nije bio kraće.

Jovićević je Dinamo preuzeo 22. travnja nakon što se klub u sukobu oko smanjenja ugovora zbog krize s koronavirusom razišao s Nenadom Bjelicom. Pobijedio je u tri od sedam utakmica, a jako je eksperimentirao sa sastavom i davao je šansu mladim igračima. 

Ovo su ljudi koji su u Mamićevoj eri najkraće vodili Dinamo kao treneri:

Branko Ivanković - 8 utakmica (2. rujna 2013. - 22. listopada 2013.)

U svom trećem mandatu na klupi Dinama Ivanković je otkaz dobio nakon poraza 1:0 od Splita u prvenstvu. Tanac je te sezone bio treći trener Dinama nakon otkaza Kruni Jurčiću.

Na klupi je bio osam utakmica, jednu više od Jovićevića, a upisao je četiri poraza, tri pobjede i remi. Nakon Ivankovića trener Dinama je postao Zoran Mamić.

Nikola Jurčević - 11 utakmica (12. ožujka 2018. - 15. svibnja 2018.)

Jurčević je trener bio 65 dana, a momčad je vodio u 11 utakmica. Pobijedio je u pet susreta, dva puta je remizirao, a četiri puta izgubio. 

Presudio mu je poraz kod Rudeša 1:0, a zamijenio ga je Nenad Bjelica. Jurčević je trener Dinama postao nakon ostavke Marija Cvitanovića.

Prvi put je klub iz Maksimira vodio od lipnja 2003. do kolovoza 2004. godine, a u tom je periodu osvojio Kup i Superkup.

Zvonimir Soldo - 14 utakmica (15. siječnja 2008. - 30. lipnja 2008.)

10 pobjeda, tri remija i jedan poraz bio je učinak Solde na klupi Dinama. Osvojio je prvenstvo i Kup, no u televizijskoj emisiji nakon posljednje utakmice u sezoni na Poljudu dao je ostavku bez objašnjenja.

Soldo je jedan od rijetkih trenera u Mamićevoj eri koji je otišao svojom voljom, a nekoliko godina kasnije ovako je objasnio razlaz s Dinamom i Zdravkom Mamićem:

"Način na koji je on radio i na koji ja radim posve su različiti, to se nije poklapalo i odlučio sam otići. Vrlo jednostavno. Ja se nisam mislio mijenjati, nisam mislio ni njega mijenjati, i to je to. Dosta sam tvrd, kad neku odluku donesem, teško mijenjam mišljenje."

Zlatko Kranjčar - 16 utakmica (23. lipnja 2016. - 18. rujna 2016.)

Treći mandat legendarnog Cice završio je porazom Dinama na Rujevici 5:2. Uveo je te sezone Kranjčar Dinamo u Ligu prvaka, no igra nije bila uvjerljiva.

Kranjčar je s klupe otišao nakon 11 pobjeda, tri poraza i dva neriješena rezultata. Ostavku je ponudio nakon najave Mirka Barišića da će dobiti otkaz ako ne pobijedi Rijeku.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.