U-21 EUROPSKO PRVENSTVO

Engleski mediji puni tuge nakon ispadanja U-21 reprezentacije od Hrvatske

Foto: EPA

HRVATSKA U-21 reprezentacija izborila je jučer u infarktnoj završnici utakmice protiv Engleske prolazak u četvrtfinale Europskog nogometnog prvenstva. Hrvatska je bila pred ispadanjem nakon što su Englezi golovima Ezea i Jonesa poveli 2:0, no Domagoj Bradarić je u prvoj minuti sudačke nadoknade sjajno pogodio s više od 20 metara te smanjio na konačnih 1:2 što je bilo dovoljno za prolazak jer je Portugal u drugoj utakmici ove skupine u Ljubljani svladao Švicarsku 3:0.

Portugal je tako osvojio prvo mjesto skupine D s maksimalnih devet bodova, dok su Hrvatska, Engleska i Švicarska uzele po tri boda. Hrvatska ide dalje zbog bolje razlike pogodaka u odnosu na suparnike.

Slomljeno srce

Engleski mediji popratili su tu utakmicu koristeći fraze kao što su ''slomljeno srce'' i ''okrutno'' navodeći da je njihova mlada reprezentacija dramatično ispala s Europskog prvenstva.

''Engleska napušta Euro s nečim. Uglavnom sa žaljenjem jer da je tako igrala u prethodnim utakmicama, sigurno bi se vratila na završnicu Europskog U-21 prvenstvena u ljeto'', piše Daily Mail koji hvali igru mlade engleske reprezentacije te dodaje da ona nije ispala zbog Bradarićevog gola u 91. minuti već igara pruženih prije te utakmice.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ MAJSTORIJU DOMAGOJA BRADARIĆA

The Sun navodi da je u prvoj minuti sudačke nadoknade Bradarić ispalio raketu koja je odsjela u mreži i slomila srca. Uz navođenje prilika koje je Engleska imala zaključuje se da je Bradarićev čudesan udarac nanio još jedno razočaranje Englezima.

Svi se dive Bradarićevom golu

O ishodu koji lomi srce piše i Daily Mirror koji navodi da su igrači Igora Bišćana, posebice nakon primljenog gola, bolje kontrolirali prvi dio susreta, a u središte svega stavljajući Bradarićev pogodak opisujući ga krasnim.

Slomljeno srce spominje i The Guardian, ali i Evening Standard koji se divi Bradarićevom udarcu koji je Englesku poslao kući, a Hrvatsku promovirao u četvrtfinalista Europskog prvenstva.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.