NOGOMET

Otac najboljeg strijelca Premier lige: Nisi svjetska klasa, ne budi preponosan

Foto: EPA

SON HEUNG-MIN je prošle sezone zabio 23 gola za Tottenham u Premier ligi, kao i Mohamed Salah koji je imao šest asistencija više. Južnokorejski ofenzivac bio je jedan od najboljih igrača londonskog kluba pa i cijele lige. No njegov otac Son Woong-jung ne smatra da mu je sin igrač svjetske klase.

"Mora naporno raditi kako bi napredovao. Ako je zadovoljan onime što je dosad postigao, onda ga očekuje kriza. Uvijek se mora truditi biti bolji i zadržati formu, ne mislite li tako? Umjesto da bude sretan trenutnim stanjem, želim da uvijek napreduje za deset posto", rekao je Sonov otac za CGTN, koji je 2018. godine pak izjavio kako nikad nije mislio da će mu sin postati vrhunski nogometaš.

"Igrač svjetske klase postat će kad će imati bitnu ulogu u jednom od najboljih klubova na svijetu. Kao što sam rekao, uvijek mora napredovati za deset posto kako bi ostvario taj cilj", smatra otac. "Prošle je sezone zabio puno golova, ali to ne znači da će iduće učiniti isto.

Samo spremni mogu savladati poteškoće. Mora biti oprezan, ne može si priuštiti da bude previše ponosan", izjavio je otac. Transfermarkt 29-godišnjeg Sona procjenjuje na 80 milijuna eura. Ugovor s Tottenhamom traje mu do 2025. godine.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.