DAN ODLUKE O MESSIJU I BARCELONI

Messijev otac poslao pismo La Ligi zbog tvrdnje da je klauzula od 700 milijuna važeća

Foto: EPA-EFE, Twitter

OTAC Lionela Messija Jorge objavio je pismo koje je poslao La Ligi kao odgovor na njihovu tvrdnju da je klauzula o Messijevom odlasku iz Barcelone za 700 milijuna eura važeća.

U priopćenju Messi tvrdi da je LaLiga pogrešno protumačila ugovor čitajući klauzulu 8.2.3.5. o odšteti od 700 milijuna eura, jer nije uzela u obzir klauzulu 8.2.3.6. prema kojoj se prethodna klauzula ne primjenjuje ako igrač na kraju sezone odluči jednostrano raskinuti ugovor, kao što je Messi učinio.

La Liga se brzo oglasila vlastitim priopćenjem u kojem jednostavno tvrdi da je klauzula od 700 milijuna eura važeća, kako je i presudila 30. kolovoza, te da je o tome privatnim kanalima obavijestila obitelj Messi.

"Zbog različitih i kontradiktornih medijskih interpretacija vezanih za detalje ugovora između igrača Lionela Andresa Messija i FC Barcelone, La Liga smatra potrebnim razjasniti stavke spomenutog ugovora. Ugovor je važeći i ima odštetnu klauzulu koja se primjenjuje u slučaju da Lionel Andres Messi odluči jednostrano raskinuti ugovor s FC Barcelonom prije njegovog kraja. U skladu s važećim zakonima u Španjolskoj i s procedurom u ovakvim slučajevima, La Liga neće izdati Lionelu Andresu Messiju ispisnicu osim ako klub koji ga želi kupiti ne isplati FC Barceloni iznos naveden u odštetnoj klauzuli njenog ugovora s Messijem", prije četiri dana objavila je La Liga stavši na stranu kluba u ovom sporu.

La Liga je danas poslala novo pismo i navela je da ostaje prvi svom početnom stavu jer smatra Messi tumači ugovor izvan konteksta i daleko od njegovog doslovnog značaja.

Argentinski TyC Sports ekskluzivno je objavio da je Messi zbog toga odlučio ostati u Barceloni do isteka ugovora. Navodno je shvatio kako bi cijeli slučaj mogao završiti na sudu, a ne želi se tako rastati s klubom u kojem je proveo cijeli život.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.