TENIS

Otac ju je tukao i branio joj vezu s Hrvatom. Sada se oglasila dramatičnom porukom

Foto: EPA/Screenshot (Instagram)

JELENA DOKIĆ bila je svojevremeno sjajna tenisačica koja je osvojila šest titula i 2002. godine bila je četvrta tenisačica svijeta. Ta 39-godišnjakinja iz Osijeka ipak je poznatija po traumama iz svog života s ocem Damirom. Zbog njega je skoro počinila samoubojstvo. 

Kasnije je mnogima postala inspiracija i motivacija jer je otvoreno govorila o borbi s depresijom i traumama koje je imala zbog oca Damira. On ju je tukao i zlostavljao, o čemu je pisala u autobiografiji.

Dokić: Prolazim kroz vrlo težak period

Sada je priznala da je u teškom razdoblju te da se ne osjeća dobro zbog boli i traume kroz koju prolazi. Zbog toga ne odgovara na poruke i ne objavljuje ništa na društvenim mrežama. Nije otkrila o čemu je točno riječ, ali je objavom zabrinula svoje fanove.

"Pozdrav svima. Sigurna sam da ste primijetili da sam se povukla s društvenih mreža neko vrijeme. Hvala vam za sve poruke zabrinutosti i brige za moje stanje. Stvarno cijenim to. Prolazim kroz vrlo težak period u životu i kroz veliku promjenu. Potrebno mi je neko vrijeme da se oporavim. Da se izliječim od procesa, bola i traume kroz koju prolazim. Znam da mi je puno vas pisalo i da nisam odgovarala i komunicirala s vama kao inače, ali želim da znate da trenutno nisam u dobrom raspoloženju da odgovaram i komuniciram s vama. To vrijedi i za objave na Instagramu, koji ću na duže vrijeme isključiti. Znam da se mnogi vesele mojim objavama i da u njima nalaze inspiraciju. Vrlo mi je žao zbog toga što trenutno nisam u situaciji to vam omogućiti. To je to za sada. Svi koji me susreću na ulici i koji mi kažu da ih moje objave inspiriraju, hvala vam na tome. Molim vas da znate da vas sve volim, da sam zahvalna za podršku i ljubav. Za moje prijatelje i ljude koji su mi blizu, koji znaju kroz što prolazim, hvala vam za svu ljubav i brigu. Ne znam što bih radila bez vas i vi znate tko se. Vratit ću se jača nego ikad, iako se trenutno tako ne osjećam, ali vratit ću se. Uvijek jesam, i znam da će sunce ponovno zasjati. Hvala vam za razumijevanje. Nadam se da ste imali sjajan Božić i želim vam svu sreću u novoj godini. Volim vas sve", napisala je Dokić.

"Skoro sam se ubila u toj fazi"

Podsjetimo, Dokić je za britanski Telegraph prije dvije godine priznala da je zbog oca skoro počinila samoubojstvo. Otac Damir branio joj je vezu s Hrvatom.

"Prošla sam kroz puno toga, ali nije bilo puno opcija. Bilo je ili da prođem kroz to ili da odustanem. Skoro sam se ubila u toj fazi. Bez obzira na to koliko bi stvari postale teške, zbog zlostavljanja koje je činio moj otac, nasilja i maltretiranja, željela sam uvijek, kao i u tenisu, pronaći izlaz. Vjerovala sam da postoji nešto bolje, da mogu pronaći rješenje. Za to sam se borila - da imam bolji život jednog dana", rekla je Dokić pa dodala:

"Tortura je počela od dana kad sam prvi put uzela reket u ruke. Moj je otac s vremenom gubio kontrolu. Nakon poraza u polufinalu Wimbledona od Lindsay Davenport potpuno je poludio. Udarao me je, vrijeđao. Vikao je na mene, prebio me remenom u kupaonici. Vukao me za uši, pljuvao me, a onda me i tjerao da satima gola stojim nasred hotelske sobe."

Pretrpjela je vrijeđanje, omalovažavanje i živi uspješan život nakon tenisa. Dulje vrijeme živi u Melbourneu u Australiji, a uspješna je sportska komentatorica i motivacijski govornik. Za Australiju je igrala većinu svoje teniske karijere, a dijete je oca Srbina i majke Hrvatice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.