Osuđenog silovatelja djevojčice (12) na OI-ju čuvaju tri tjelohranitelja

Foto: EPA

NIZOZEMSKI odbojkaš na pijesku Steven van de Velde, osuđen za silovanje maloljetnice 2016., izviždan je kada se jučer pojavio na svojoj prvoj utakmici na olimpijskom turniru na stadionu podno Eiffelovog tornja. On i njegov partner Matthew Immers jučer su izgubili 2:1 od talijanskog para Ranghieri/Carambula. Kada je predstavljen pojedinačno, publika mu je počela zviždati.

Osuđeni silovatelj

Van de Velde (29) osuđen je 2016. godine na četiri godine zatvora nakon što je priznao da je silovao 12-godišnju djevojčicu. Odslužio je dio kazne u Velikoj Britaniji gdje su zločini počinjeni prije nego što je prebačen u Nizozemsku, gdje je na kraju pušten, da bi se vratio odbojci 2017. i bio izabran za Olimpijske igre.

Ima tjelohranitelje

Bild piše kako Nizozemac ima trojicu tjelohranitelja koji ga prate u korak i brinu se da mu se ništa ne dogodi u Parizu. Van de Velde ne boravi u Olimpijskom selu s ostalim sportašima. Nije mu dozvoljeno razgovarati s novinarima. Prema Nizozemskoj odbojkaškoj federaciji, Van de Velde je priznao da je napravio "najveću pogrešku u svom mladom životu". "Ne mogu se vratiti, stoga ću morati snositi posljedice", izjavio je Van de Velde.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.