transferi

Osijek prodaje rezervnog napadača u Rumunjsku

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

VRLO prometno bit će u Osijeku ovoga siječnja.

Nakon što je klub pojačao povratnik Eros Grezda, pojavile su se informacije o novom odlasku. I nije riječ o Mirku Mariću za kojeg se raspituju brojni europski klubovi, između ostalih i škotski Rangers, već o njegovoj rezervi Marku Dugandžiću.

Riječ je o 25-godišnjem Osječaninu koji je prošao sve selekcije omladinskog pogona u Gradskom vrtu, a koji je sada postao višak u napadu. Povratkom albanskog ofenzivca, konkurencija u osječkom napadu se dodatno zaoštrila, pa će po svemu sudeći Dugandžić napustiti klub.

Kako piše Glas Slavonije, za hrvatskog napadača koji ima iskustvo igranja i u Italiji (Matera, Ternana) zainteresiran je rumunjski prvoligaš Botosani. Ako sve prođe u najboljem redu, Dugandžić bi trebao potpisati za sedmoplasiranu ekipu tamošnjeg prvenstva.

Logičan potez uz sjajne Mancea i Marića, Osijek želi okupiti što manju i konkretniju momčad uoči nastavka prvenstva

Logičan je ovo potez osječke uprave kada se u obzir uzme da trener Ivica Kulešević osim Mirka Marića i Antonija Mancea na raspolaganju u napadu ima još Josipa Špoljarića te Jerryja Mbakogua, a odnedavno i Grezdu.

Dugandžić se nije proslavio ni u jesenskom dijelu sezone. Uz sjajne Marića i Mancea nije ni mogao, pa je ostao na svega pet utakmica u svim natjecanjima, 108 provedenih minuta na travnjaku i pogodak u Kupu Hrvatske. 

Osijek bi, prema informacijama istog izvora, trebalo napustiti još igrača do kraja prijelaznog roka. Želja struke je znatno reducirati kadar i okupiti jezgru koja će se u proljetnom dijelu sezone boriti za drugo mjesto i plasman u Ligu prvaka. S obzirom na ne tako velik broj utakmica na proljeće (17 prvenstvenih i maksimalno dvije u kupu) te vrlo visoke ambicije Osječana u oba natjecanja, jasno je da mjesta u prvoj momčadi neće biti za sve. 

Što se rumunjskog kluba tiče, oni u sastavu imaju samo jednog napadača pa bi Dugandžiću minutaža trebala biti zagarantirana.

Standings provided by Sofascore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.