BOKS

Ortizov menadžer otkrio zbog čega su odbili meč protiv Hrgovića

Foto: EPA

FILIP HRGOVIĆ se trebao boriti u IBF-ovoj eliminatorskoj borbi za idućeg izazivača za pojas svjetskog prvaka protiv Luisa Ortiza, no 42-godišnji Kubanac tu je borbu odbio. Hrgovićev sljedeći protivnik trebao bi biti Joseph Parker, svjetski prvak iz 2016. godine.

Ortizov menadžer Jay Jimenez otkrio je razloge odustajanja.

"Luis je imao malu frakturu lijeve šake i trebao bi to zaliječiti bez ikakvih posljedica. Ali on ne želi previše riskirati s nečim takvim. Trenutno obavlja preglede, ali ne može se boriti u travnju, jer ne bi bio u najboljoj kondiciji. Nećemo odraditi meč protiv Hrgovića, niti protiv bilo koga drugog, ako uvjeti za Luisa nisu najbolji mogući", rekao je u razgovoru s Georgeom Ebrom.

Ortiz se ne stigne oporaviti

King Kong je proteklog vikenda u pobjedi nad Charlesom Martinom pretrpio lakšu ozljedu lijeve ruke. Podsjetimo, Ortiz je slavio nokautom u šestoj rundi, no sada mu je potrebna određena pauza prije nego se vrati u ring.

Hrgovićev tim htio je borbu s Ortizom u ožujku ili travnju, no Ortiz se ne može pripremiti do tada. Parker je sljedeći na IBF-ovoj ljestvici, a do kraja tjedna saznat ćemo tko će u ring protiv Hrgovića.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.