Rukomet

Onesta nazvao Dinarta robom i izazvao šok u Francuskoj

Foto: EPA

BIVŠI izbornik rukometne reprezentacije Francuske Claude Onesta nazvao je svog bivšeg igrača Didiera Dinarta robom.

Dinart trenutno obnaša funkciju izbornika rukometne reprezentacije Francuske i razočaran je riječima koje je Onesta napisao u posveti knjige.

Onesta nije želio uvrijediti Dinarta

Naime, o Onestinoj karijeri napisana je knjiga koja je objavljena 2014. godine, a koju je Onesta poklonio Dinartu. U posveti je Dinarta nazvao robom.

Međutim, te riječi su tek nedavno izašle u javnost i sada se u Francuskoj mnogo priča o tome.

"Didier, rob koji je imao najviše koristi od svog oslobođenja. Nadam se da sada svojim igračima neće staviti lance", napisao je Onesta.

Onesta i Dinart su skupa osvojili 11 medalja na velikim natjecanjima, a Dinart je Onestu zamijenio 2016. godine.

"Privatno sam napisao posvetu čovjeku kojem sam dao ključeve raja i predao mu reprezentaciju. Da imam i najmanji animozitet ili neke rasističke osjećaje prema Dinartu, mi ne bismo onda napravili to što smo napravili", izjavio je Onesta.

"Ovim je uvrijedio moju obitelj"

Ipak, Dinarta su riječi uvrijedile, ali nije htio ranije pričati o tome. Oglasio se tek ove srijede.

"Svi znamo da je Onesta svjestan kako su te riječi pune nepoštovanja te da su duboko povrijedile i mene i moju majku, a do temelja šokirale sve koji me znaju. Da sam o tome javno progovorio kad se dogodilo, dobio bih crveni karton kao novi izbornik", rekao je Dinart.

On nema namjeru Onestu povlačiti po sudu. Govoreći za Le Parisien nije želio Onestu nazvati rasistom.

"Svakome prepuštam da donese osobni sud, ali sigurno je da su njegove riječi u najmanju ruku upitne, osim što su neoprostive i neobranjive. Valjda je dosta toga da se prema ljudima referiramo prema njihovom religijskom, etničkom ili kulturnom identitetu", rekao je Dinart.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.