Odlična najava sezone: Hamburg u Kielu uzeo njemački superkup

RUKOMETAŠI Hamburga pobjednički su zakoračili u novu sezonu Bundeslige. U utakmici Superkupa su kao gosti pobijedili Kiel sa 27:26 (13:11).

Dva su to kluba koja će i ove sezone voditi glavnu riječ u njemačkoj ligi, a u uskom su krugu i favorita za europsku krunu. Prošle su godine tu titulu ugrabili igrači Kiela. Hamburg je cijelu utakmicu proveo u prednosti, te je u pravom smislu riječi dominirao parketom. Na poluvrijeme su otišli s prednošću od 13:11, a početkom drugog dijela su podigli prednost i iznad pet golova razlike.

Priključak je Kiel napravio kada je došao do 20:18, no vrlo brzo je klub tri hrvatska rukometaša (Igora Vorija, Blaženka Lackovića i Domagoja Duvnjaka) napravio novu seriju (6-3), te je sedam minuta prije kraja stvorio veliku prednost od pet pogodaka razlike (26:21).

Međutim, niti tada nisu uspjeli potpuno slomiti suparnika, pa je Hamburg četiri i pol minute ostao bez pogotka. Kiel se primaknuo prvo na 26:25, pa na 27:26, ali dalje od toga nisu mogli.

Kod pobjednika je Igor Vori zabio četiri, a Blaženko Lacković dva pogotka. Hans Lindberg je sa devet bio najbolji. Filip Jicha je sa sedam golova predvodio poraženi Kiel.

Njemački Superkup:

Kiel - Hamburg 26:27 (11:13)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.