Odličan esport vikend je pred nama

FOTO: Flickr/Kristiansson

Bilo da volite League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive, Heroes of the Storm ili nešto četvrto, očekuje vas odličan esport vikend. Zato ako niste na moru, pripremite si hladno piće i nešto za prigristi. Vrijeme je ionako odlično za ostati kod kuće pod klimom uz vrhunske mečeve.

>>OD BRČKOG DO KROVA SVIJETA Ovo je priča o Niki Kovaču, gejmeru koji je proslavio BiH
 
>>DVOJICA HRVATA NA PRESTIŽNOM TURNIRU Što mogu u najjačoj konkurenciji u League of Legends
 
Ovog vikenda u središtu pozornosti je CS:GO turnir ESL One u Kölnu. Za vikend su ostali polufinalni mečevi i samo finale. U prvom polufinalu Cloud9 i dalje sanja američki san, ali na putu im stoje europske legende Na'Vi, koje već nekoliko mjeseci nisu izgledale tako dobro. U drugom polufinalu susrest će se FaZe Clan za kojeg igra Bosanac Nikola "NiKo" Kovač i SK Gaming, vjerojatno najbolji CS:GO tim u ovom trenutku. Mogu li NiKo i Rain odvesti svoju ekipu u peto uzastopno finale ili će pak SK Gaming nastaviti svoju dominaciju. Kako bi rekli etablirani sportski komentatori, finale prije finala. Ovo je jedan od najboljih mečeva koje CS:GO trenutno može ponuditi.
 
ESL One Köln
Cloud9 vs. Na'Vi - 16:00
SK Gaming vs FaZe Caln - 19:50
 

 
Svi fanovi Hearthstonea već uživaju u proljetnom Hearthstone Championship Touru. Nažalost, budući da se igra u Šangaju, vremenska razlika nam ne ide na ruku, pa se mečevi igraju od ranog jutra. Ipak, europski predstavnici i dalje imaju šanse ostvariti dobar rezultat i proći skupine. Radu još treba izgubiti meč, dok su Kolento i Hoej drugi u skupinama s rezultatom 1-1. Neirea mora pobijediti idući meč ako želi proći dalje. Pregršt odličnih Hearthstone mečeva u subotu i nedjelju od ranog jutra.
 
Hearthstone Championship Tour Spring 2017
Subota i nedjelja od 04:00
 
Rift Rivals turnir u League of Legendsu traje već nekoliko dana, a najbolji mečevi ostavljeni su za vikend. Luka "PerkZ" Perković i njegov G2 Esports ne mogu se pohvaliti dobrim turnirom jer su, nažalost, upisali samo jednu pobjedu. Zato će finale igrati Team SoloMid i Unicorns of Love. Europi se ne piše dobro, ali ne bi bio prvi put da jednorozi iznenade sebe i sve ostale. Iako mečevi drugih Rift Rivalsa traju cijeli vikend, nama najzanimljiviji bit će oni Rift Rivals Greena na kojem nastupa naš drugi predstavnik Luka "Lukezy" Trumbić za tim M19. Luka, sretno!
 
Rift Rivals Green 
Aurora vs. M19 - 13:00
SUP vs. M19 - 17:00

Rift Rivals Blue finale
TSM vs. UoL - 18:00
 

 
Što se StarCrafta II tiče, uz EU vs. NA turnir od BaseTrade TV-a, u popodnevnim satima igra se i StarLeague Season 2. Jjakji, soO, Hush i Rouge garantiraju odličan StarCraft II. Nažalost, ovakve mečeve i dalje isključivo možemo gledati na Koreanskim turnirima. 
 
StarCraft II StarLeague S2
početak u 15:00 
 
Heroes of the Storm Global Championship se također igra kroz cijeli dan. Počevši s Južnom Korejom ujutro, popodne je rezervirano za Europu, a večer za Ameriku. HGC je ušao u svoju drugu fazu, a sve će završiti na Blizzconu kada se najbolji timovi navedenih regija sretnu na završnici natjecanja. 
 
Za kraj jedna pomalo zaboravljena Blizzardova igra. World of Warcraft Arena World Championship također počinje u subotu popodne. Iako je WoW jedna od najpopularnijih igara svih vremena, njen natjecateljski segment posljednjih godina pada, ali Blizzard je i to odlučio promijeniti. Igra se 3v3 Arena, a svi imaju isti cilj- osigurati nastup na Blizzconu krajem godine. 
 
Warcraft Arena World Championship Europe
početak u 17:00
 
Još jedan odličan vikend je pred nama. Neovisno o tome koji esport preferirate, sigurno ćete pronaći nešto za sebe. Ako vam to nije dovoljno, Summer Games Done Qucik speedrunning maraton i dalje traje, a najbolje igre čuvali su za kraj. Uživajte!
 
>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.