Od preminulog Šekija oprostila se i Kolumbija: "On je bio Bijeli Pele"

Screenshot: Twitter/SantaFe

ODLAZAK Dragoslava Šekularca, jednog od najboljih nogometaša ovih prostora i druge Zvezdine zvezde, potresao je svjetsku javnost. Osim regionalnih, od legendarnog Šekija oprostili su se i inozemni klubovi u kojima je igrao ovaj mađioničar s nogometnom loptom.

> Umro je Dragoslav Šekularac, legenda Zvezde i jedan od najvećih ikad

Šekularac je preminuo 5. siječnja u jutarnjim satima, a u nogometu je ostavio neizbrisiv trag. Čuvenog nogometaša vječno će se pamtiti.

Od legende se na Twitteru oprostila America de Cali, kolumbijski klub za koji je Šekularac igrao 1974. godine i koji sada prati više od 700.000 ljudi na toj društvenoj mreži.

"Žalimo zbog smrti srpskog nogometaša Dragoslava Šekularca. Zbog svog umijeća imao je nadimak Bijeli Pele", piše na Twitteru Šekijevog kluba iz Južne Amerike.

Dres Santa Fea, također kluba iz Kolumbije, Šeki je nosio nešto ranije, od 1969. do 1971. godine, a ovaj klub se emotivno oprostio od bivšeg igrača i dosta je pažnje posvetio drugoj Zvezdinoj zvezdi.

"U Beogradu je preminuo Dragoslav Šekularac, jedan od najboljih na svijetu u povijesti nogometa", piše na Twitter profilu Santa Fea, uz omaž Šekiju fotografijom s navedenim najvećim uspjesima, klubovima za koje je nastupao i upečatljivim citatima.

Komentari na tu objavu prepuni su veličanja igračke legende s ovih prostora, pogotovo kada je riječ o Šekijevoj tehnici i magiji koju je priređivao na nogometnim terenima.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.