CLUJ - DINAMO 2:2 (5:6)

Objavljena snimka na kojoj se vidi koliko su se igrači Cluja prepali penala s Dinamom

Screenshot: Arenasport

CLUJ je nakon penala ispao od Dinama u drugom pretkolu Lige prvaka. Poslije 120 minute igre bilo je 2:2, a onda je hrvatski prvak slavio sa 6:5 nakon jedanaesteraca.

Poslije utakmice trener Cluja Dan Petrescu osvrnuo se na činjenicu da najbolji strijelac momčadi Ciprian Deac nije pucao odlučujući penal. Naime, kod 4:4 Amer Gojak nije zabio pa je Cluj imao penal za prolazak. Očekivalo se da će Deac, koji inače izvodi penale i kojem je Livaković obranio udarac s bijele točke tijekom utakmice, uzeti loptu, ali penal je izveo Catalin Golofca. Pucao je po sredini, Livaković u padu nogom obranio, a u nastavku raspucavanja Dinamo je prošao dalje. 

Digisport je objavio snimku na kojoj se vidi kako Petrescu ide od igrača do igrača i raspituje se tko je spreman pucati penale te da je kasnije bio razočaran jer većina igrača nije se usudila izvesti penal.

"Sigurno je da će mnogi komentirati izbor izvođača, ali bilo je jednostavno. Zašto je izbor bio jednostavno? Jer ostali nisu htjeli pucati. Deac je morao pucati, morao je. Oni koji su pucali su jedini koji su smjeli pucati. Nakon pete serije su pucali oni koji su morali, a ne oni koji su htjeli. Imao sam na raspolaganju samo 10 igrača, Debeljuh je ostao na klupi jer nije mogao stajati na nogama od grčeva."

Deac je na kraju morao uzeti loptu jer nitko drugi nije htio i zabio je u šestoj seriji. Da je bio spreman prihvatiti tu odgovornost u petoj, Cluj bi izbacio hrvatskog prvaka.

 

Petrescu se osvrnuo i na tragičara Golofcu.

"Nikome ne mogu zamjeriti kad promaši penal. Razlika između junaka i tragičara je mala. Da je on zabio gol, svi bi pričali da smo odigrali savršenu utakmicu. Sad to nitko ne spominje. Teško će se Golofca oporaviti od ovog. Kad sam ja promašio penal u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva 1994. godine, ostao sam u Americi i nisam izlazio iz sobe mjesec i pol. Nigdje nisam išao. Znam kakav je to pakao, ali Golofca se sutra mora pojaviti na treningu i zaboraviti na to. Kad u nogometu ne zabijete tri penala, teško je proći dalje."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.