Olimpijske igre

Objavljen raspored košarkaških kvalifikacija, evo kad Hrvatska lovi Igre

Foto: FIBA

KVALIFIKACIJSKI košarkaški turniri za plasman na Olimpijske igre u održat će se u Hrvatskoj, Kanadi, Litvi i Srbiji od 23. do 28. lipnja ove godine, a danas je FIBA objavila raspored utakmica.

Hrvatska natjecanje u Splitu otvara 24. lipnja u 20 sati protiv Brazila. Drugu utakmicu u skupini Hrvatska će odigrati 25. lipnja od 20 sati protiv Tunisa. Ako prođe u polufinale, kao što se očekuje, onda će igrati i za vikend barem jednu utakmicu.

""Kad sam čuo da ćemo igrati u Splitu, bio sam jako sretan. To je veliki košarkaški grad i jedno od mojih omiljenih mjesta u cijeloj zemlji. Domaći teren mora nam biti plus, trebamo iskoristiti priliku i pokazati svojoj zemlji da možemo pobjeđivati kod kuće. Navijači već dosta govore o tome, sudeći po informacijama koje do mene dolaze preko obitelji i prijatelja. I mi igrači međusobno razgovaramo. Bit će sjajno, ne želimo razočarati navijače i računamo na njih da nam budu šesti igrač", rekao je najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović.

U drugoj skupini igraju Njemačka, Rusija i Meksiko. Plasman na Igre osigurat će samo pobjednik kvalifikacijskog turnira. Ranije je osam reprezentacija osiguralo nastup u Tokiju, to s: Argentina, Australija, Francuska, Iran, Nigerija, Španjolska, SAD i domaćin Japan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.