Novosel za srpske medije: Partizan je svjetsko čudo!

CIBONINA legenda Mirko Novosel u Beogradu je govorio o ovosezonskim jako dobrim igrama Partizana i potrebnom preustroju NLB lige.

U intervjuu za Večernje novosti Mirko Novosel, je govorio o Ciboninom protivniku u finalu NLB lige, Partizanu te njegovim sjajnim rezultatima ove sezone. Novosel je pun hvale za beogradsku momčad.

"Ući među osam najboljih momčadi u Europi s takvim financijama i i problemima pravo je svjetsko čudo. Vujošević radi fantastičan posao, ima puno kvalitetnih igrača i zaslužio je mjesto koje ima u europskoj košarci", rekao je Novosel.

Mirko Novosel je govorio o problemima s financiranjem klubova, kako Partizana tako i Cibone te je samo ponovio ono što je rečeno sto puta. Bez novaca, nema niti krova Europe.

"CSKA ima veći mjesečni proračun od godišnjih proračuna Partizana i Cibone. Imaju dva Rusa i trenera Talijana, a svi ostali su dovedeni za ogroman novac. Kada bi mi imali takve mogućnosti, a mislim da ih nikada nećemo imati, momčadi s ovih prostora bi bile uvijek prvaci Europe", dodaje Novosel.

Govorio je Novosel i o promjeni sustava natjecanja o čemu se dosta priča u posljednje vrijeme.

Duško Vujošević, trener Partizana, istaknuo je kako bi umjesto Final foura NLB lige, trebalo igrati playoff sistem poput onog u Euroligi. Smatra da bi to dalo dodatnu draž natjecanju. Novosel je sklon takvom sustavu uz još neke promjene.

"Ja bi krenuo s državnim prvenstvima od listopada, paralelno s europskim kupovima. Krajem siječnja kada završe nacionalne lige, počala bi Jadranska ligas  play off sistemom koji je puno bolji od Final foura. Natjecanje bi dobilo dodatnu draž, a profitirali bi i klubovi koji ne bi izborili plasman. Ovoga trenutka postoji velika razlika u kvaliteti između klubova koji se ne natječu u regionalnoj ligi i ovima iz Jadranske lige. Primjerice hrvatska se liga igra tek toliko da bi se odigrala, a slično je i u Srbiji", smatra Novosel.

Cibonin legendarni trener kaže kako bi volio primjenu Uefinog sistema za plasman u NLB ligu.

"Recimo da svaka zemlja ima određen broj momčad. Neki bi ušli izravno, a neki kroz kvalifikacije. To bi bilo puno regularnije od ovog garantiranog ugovora", zaključuje Novosel.

M.Š.
Foto: Cropix

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.