PLZEN - DINAMO 2:1

Novi udarac za Plzen uoči Maksimira: "U teškoj smo situaciji"

Foto: EPA-EFE

DINAMO je imao vodstvo u Plzenu kod Viktorije nakon prvih 45 minuta, no u Zagreb Česi stižu s pobjedom 2:1 nakon preokreta u prvoj utakmici šesnaestine finala Europa lige.

PLZEN - DINAMO 2:1 Dinamo izgubio preokretom, odluka na Maksimiru

Junak domaćina bio je stoper Ludek Pernica s dva gola, a preokret je inicirao trener Pavel Vrba koji je, kako je priznao, malo povisio ton u svlačionici na poluvremenu.

Na kraju je zaradio ovacije domaćih navijača.

"Napravili smo sjajan preokret iako je protivnik igrao vrlo dobro", počeo je trener Viktorije pa objasnio gdje su griješili:

"U prvom poluvremenu smo bili spori, protivnik je to koristio jako dobro. Nakon pauze, ubrzali smo igru u sredini terena i imali više vremena i prostora."

Plzen je u Europa ligi završio nakon ispadanja iz skupine Lige prvaka u kojoj su još bili Real Madrid, Roma i CSKA Moskva.

"Da je ovo rezultat u skupini, bio bi sjajan. Ali u ovoj fazi natjecanja... Vidjet ćemo što ćemo reći idući tjedan."

Uzvrat se igra sljedećeg četvrtka na Maksimiru. Tu Vrba ne može računati na dva standardna stopera. Uoči prve utakmice otpao je Hejda, a protiv Dinama parni žuti karton zaradio je kapetan Hubnik.

"U teškoj smo situaciji, Hejde neće biti tri tjedna. Ali opet, mislim da imamo igrače iz veznog reda koji mogu odigrati na stoperu. Moramo se nositi s tim."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.