Najveći šamar Donaldu Trumpu: Vlasnik najomiljenije američke momčadi kleknuo s cijelom ekipom

Foto: Getty Images/Guliver Image

AMERIČKI predsjednik Donald Trump dobio je novi udarac s američkih stadiona nakon što je sinoć cijela momčad Dallas Cowboysa, sa stručnim stožerom i vlasnikom Jerryjem Jonesom, uoči utakmice s Arizonom kleknula prije izvođenja američke himne u znak prosvjeda protiv Trumpa.


Američki predsjednik je nedavno u sramotnom ispadu na mitingu u Alabami sugerirao vlasnicima momčadi da otpuste igrače koji kleče tijekom himne i tako vrijeđaju "Ameriku i sve američke vrijednosti". Nazvao ih je "kujinim sinovima". Vlasnici klubova i sportaši su žestoko reagirali i kritizirali Trumpove izjave, a NFL momčadi nastavile su prosvjedovati. 



Sinoćnji potez Cowboysa posebno će zaboljeti Trumpa jer je vlasnik momčadi Jerry Jones koji je zagrljen kleknuo s igračima, jedan od sedmorice vlasnika NFL klubova koji su ujedno i Trumpovi donatori.

Cowboysi su stajali za vrijeme himne kako bi pokazali poštovanje zastavi i himni, ali prije toga su zajedno kleknuli kako bi pokazali da se protive Trumpovim izjavama.


Nakon što su isprva klečali samo pojedini igrači nakon posljednjih Trumpovih ispada, ovog vikenda kleknulo je više od 200 igrača, a sada i cijeli "America`s Team".

"Ovo nema veze sa zastavom i himnom. Igrači to razumiju, to ima veze samo s jednakošću i pravima", rekao je trener Dallasa Jason Garrett.

 



Zanimljivo je to da TV kamere nisu snimale protest igrača.

Prosvjed NFL igrača protiv policijske brutalnosti prema tamnoputim Amerikancima prije godinu dana započeo je Colin Kaepernick, quarterback San Francisco 49ersa koji je kleknuo na himnu prije predsezonske utakmice. Kaepernick je potpuno podijelio američko društvo svojim potezom, no kroz cijelu sezonu polako je sve više igrača počelo protestirati na isti način. Uskoro su im se priključili i bijeli igrači NFL-a, a prosvjedi su se pojačali nakon nereda u Charlottesvilleu, gdje je u sukobu neonacista i njihovih protivnika poginula jedna osoba.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.