Esport

Novi Call of Duty na udaru igrača zbog Rusije

Screenshot: Call of Duty: Modern Warfare

CALL of Duty: Modern Warfare izašao je 25. listopada i igrači, ali i kritika, još sabiru dojmove oko novog Call of Dutyja. Jedna je stvar izgleda ipak posebno zasmetala igračima zbog čega su igru bombardirali negativnim kritikama na Metacriticu.

U trenutku pisanja članka Call of Duty: Modern Warfare tako ima ocjenu igrača 3/10, dok je na istoj stranici ocjena kritike poprilično visokih 86/100. Razlog tome je način na koji je u kampanji za jednog igrača u igri prikazana Rusija. Izbjegavajući spoilere reći ćemo da se ne radi ni o čemu dosad neviđenom u svijetu videoigara, filma i popkulture. Ono što je igračima posebno zasmetalo je da se baca negativna slika na Rusiju. 

Dobar dio negativnih ocjena tako i dolazi iz te zemlje, ali ne i sve. "To je politička propaganda. Radovao sam se ovoj igri, ali jako sam razočaran. Bolno mi je gledati, kao veterana rata u Siriji, kako su ruski vojnici predstavljeni kao nacisti i manični psihopati", tako glasi jedan od negativnih komentara.

Neki su otišli toliko daleko i pronašli da su neka događanja u igri inspirirana stvarnim događajima, kao što je to bombardiranje civila koji pokušavaju pobjeći, samo što je u stvarnom životu to napravila vojska SAD-a, ističe Dot Esports.

Dok se mi napucavamo i sakupljamo dojmove o novom Call of Dutyju, većina ocjena se kreće oko 8/10 što pokazuje i Metacritic, a posebno se hvali nova kampanja, koja je u posljednjem nastavku izostala. Zasigurno se ne radi o najboljem Call of Dutyju koji smo dosad igrali, ali ono što smo dosad vidjeli obećava pa bi novi Modern Warfare mogao zadovoljiti i zahtjevnije igrače.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.