premiership

NORWICH - ARSENAL 2:2 Novi trener, ali stari problemi. Arsenal jedva spasio bod

Foto: EPA

ARSENAL je jedva spasio bod protiv Norwicha u 14. kolu engleskog Premiershipa. Šok terapija nije uspjela, a Freddie Ljungberg je nastavio tamo gdje je stao Unai Emery i novim remijem (2:2) započeo svoju mini epizodu na klupi londonskog kluba.

Šveđanin je zasad tek privremeno rješenje na klupi Arsenala i ne zna se koliko će to biti, ali zna se da se u klubu ništa nije promijenilo kao, primjerice, u slučaju Tottenhama koji je prodisao s Joseom Mourinhom. 

Norwich City - Arsenal Live Score

Dvaput je danas Arsenal lovio vodstvo sjajnih domaćina. Prvo je Pukki u 21. minuti, a zatim i Cantwell u nadoknadi prvog poluvremena gađao mrežu Gunnersa, koji su imali sreće što im je glavni sudac u 29. minuti ponovio promašenu najstrožu kaznu Aubameyanga jer su domaći ranije od dozvoljenog ušli u kazneni prostor. 

Gabonski napadač pogodio je iz druge za 2:1, a ponovno i u 57. minuti poslije kornera kad se najbolje snašao u gužvi i majstorski matirao Tima Krula za konačnih 2:2. Međutim, sve do finiša utakmice Arsenal je rijetko uspijevao stvoriti šansu i stići do pobjede. Na drugoj strani Nijemac Bernd Leno bio je sjajan i pravo je čudo kako je spriječio McLeana u 60., a zatim i Pukkija četiri minute kasnije u izglednim šansama za pobjedu.

I Arsenal je imao jednu veliku šansu da ni iz čega dođe do pobjede, ali je udarac Torreire u posljednjim sekundama iz dobre pozicije blokiran. 

Sjajni Sheffield United nastavio je s dobrim izdanjima na gostovanjima, a bod osvojen na Moulineauxu protiv Wolverhamptona (1:1) produžio je seriju bez neuspjeha za Bladese u gostima na sedam vezanih utakmica. Opet su gosti odlično otvorili utakmicu i preko Lysa Mousseta stigli do prednosti već u drugoj minuti.

Dugo smo gledali izjednačenu igru na obje strane, a Wolvesi su do boda stigli u 64. minuti kad je kapetan Matthew Doherty glavom na drugoj stativi pogodio na sjajan centaršut Raula Jimeneza. Obje momčadi do kraja su imale po šansu za pobjedu, ali je remi poslije svega najrealniji ishod.

Standings provided by Sofascore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.