Ninčević bolji od Čupića, Kiel i dalje stopostotan u Bundesligi

U 13. kolu njemačke rukomente lige Fuchse Berlin je u svojoj dvorani pred nešto manje od devet tisuća gledatelja slavio protiv Rhein-Neckar Löwena sa 35:28.

Fuchse Berlin je ovom pobjedom stigao do jubilarne 10. pobjede sezone, a svoj doprinos su dali Denis Špoljarić i Ivan Ninčević. I dok je Špoljarić standardno bio "general" obrane berlinske momčadi, Ninčević je na drugoj strani terena utrpao pet golova. Bolji učinak od njega imali su samo Sven-So Christophersen sa sedam i Markus Richwien sa šest pogodaka.

U poraženoj momčadi treći hrvatski reprezentativac na ovoj utakmici Ivan Čupić imao je dosta slabu večer. Postigao je tek dva pogotka što je zaista rearitet za Čupića. Rhein-Neckaru je ovo ujedno bio i četvrti poraz sezone i to od izravnog konkurenta za mjesto (treće) koje vodi u rukometnu Ligu prvaka iduće sezone.

U drugom susretu večeri Kiel je slavio na gostovanju kod Magdeburga sa 33:26, ali utakmica nije bila ni najmanje jednostavna, kako rezultat kazuje, za njemačkog prvaka. Magdeburg je 12 minuta prije kraja imao prednost od dva pogotka (22:20), a onda je Kiel jednim uraganom uspio preokrenuti rezultat i uvjerljivo slaviti. Najefikasniji kod gostiju bio je Christian Zeitz sa devet pogodaka, a veliku pomoć imao je i u Filipu Jichi koji je dodao sedam. Kiel je i dalje stopostotan ove sezone sa 14 pobjeda u isto toliko odigranih utakmica.

 

Rukomenta Bundesliga, 13. kolo:

Fuchse Berlin - Rhein-Neckar Lowen 35:28

Magdeburg - Kiel 26:33

Redoslijed: 1. Kiel 28 bodova (+1), 2. Füchse Berlin 21 (-1), 3. HSV 20 (-2), Flensburg 18 (-2)...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.