Nikolić: Naravno da je Jug u prednosti kad Mladost 12 godina nije izbacila pravog igrača

TRI utakmice do kraja Jadranske lige odigrat će vaterpolisti Mladosti uz jasnu računicu - ako žele na Final Four, morat će Žapci u svom bazenu svladati prvo sutra Mornar, a zatim i u posljednjem kolu Šibenik.

Pobjedom u Budvi Mladost je napravila veliki korak prema završnom turniru, a trener Emil Nikolić odbija pomisao da je priča o plasmanu na završni turnir zaključena: "Opuštanje ne dolazi u obzir, nama je ovo izuzetno važna utakmica u kojoj nemamo pravo na kiks", upozorava Nikolić kako Mornar ne dolazi u Zagreb s bijelom zastavom:

"I njima je ova utakmica jako bitna jer se zasigurno žele ubaciti ispred Šibenika i osigurati četvrtu poziciju uoči doigravanja za prvaka Hrvatske, stoga očekujem maksimalno ozbiljan pristup mojih igrača. U kontinuitetu u posljednje vrijeme igramo dobro i želim da nastavimo s pobjedama", rekao nam je Nikolić uoči dvoboja sa Splićanima.

"Jugov plasman na šesti Final Four u nizu potvrda je dobrog rada u kontinuitetu"

S trenerom Mladosti popričali smo i o velikom uspjehu Juga - plasmanu na šesti uzastopni Final Four Eurolige: "To je u svakom slučaju dobra vijest za hrvatski vaterpolo. Na četiri od ovih šest bio sam trener Juga, ovaj posljednji uspjeh samo je potvrda da imaju kontinuitet dobrog rada što, naravno, dođe na naplatu u obliku odličnih rezultata", govori Nikolić koji upravo rad s mladima vidi kao najjaču snagu jugaša:

"Tu su oni u velikoj prednosti, ne samo u odnosu na nas, nego i na čitavu Europu. Mladost tu mora još puno raditi, ali mislim da smo na dobrom putu. Znate, prelazak iz mlađih kategorija je iznimno težak za igrača i tu moramo biti oprezni, dosta stvari se mora poklopiti da bi neki junior postao pravi igrač. Nažalost, braća Kobešćak i Ratko Štritof bila su posljednji pravi igrači koje je izbacila Mladost, a to je bilo još davne 1998., a u međuvremenu je bilo nekih konfuznih kupovina od kojih klub nije imao velike koristi."

"Nemojte misliti da ćemo se predati"

Novi okršaji Mladosti i Juga nisu daleko - slijedit će vjerojatno već na Final Fouru Jadranske lige, a sigurno u doigravanju za prvaka Hrvatske.

"Idemo po redu - prvo mi moramo izboriti Final Four, a onda ako budemo igrali s Jugom, pokušati prekinuti crnu seriju od devet uzastopnih poraza. Jug, realno, ima kvalitetniju momčad, ali vara se svatko tko misli da ćemo se predati", zaključio je Nikolić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.