Nikolić: Igračima sam već rekao kako želim šest pobjeda u idućih deset dana

VATERPOLISTE Mladosti ovoga vikenda očekuje kvalifikacijski turnir Kupa Hrvatske na kojem će se Žapcima na Savi suprotstaviti Šibenik, Mornar i gradski rival Medveščak.

"Očekuje nas turnir pred Final Four Kupa što se narednog vikenda igra u Zadru. Turnir će izbaciti dvije ekipe, mi bi trebali biti prvi. Drago mi je da nema ozlijeđenih i da konačno imam cijelu ekipu na okupu. Želimo ostvariti sve tri pobjede i maksimalno kvalitetno raspodijeliti minutažu", rekao je trener Mladostaša Emil Nikolić na današnjoj press konferenciji.

Žapce u sljedećih deset dana očekuje čak šest utakmica, nakon tri suparnika ovoga vikenda u srijedu je na rasporedu drugo kolo Eurolige u sklopu kojeg u Zagreb stiže Barceloneta, a potom i Final Four Kupa koji će se održati u Zadru narednog vikenda:

"Ponovit ću vam ono što sam rekao već svojim igračima. Očekujem svih šest pobjeda što bi jasno značilo da smo osvojili Kup i u prva dva kola Eurolige oba puta pobijedili."

Nikolić je prokomentirao suparnike Mladosti u borbi za mjesto među četiri najbolje momčadi u nacionalnom Kupu: Šibenik ima uigran sistem, otkako ih je preuzeo Tucak uvijek su neugodni, i kod kuće i na strani. Zbog toga i jesmo kao domaćin turnira odlučili da prvu utakmicu igramo s njima. Mornar je koliko znam u problemima jer im je Kovačić slomio prst, ali oduvijek su sve utakmice između dalmatinskih klubova bile zanimljive. Ne bih otpisivao ni Medveščaka koji može iznenaditi pred zagrebačkom publikom. Došao im je Tomašić, Burić je prebolio svinjsku gripu, možda mogu iznenaditi Mornarevce."

Na drugom kvalifikacijskom turniru u Dubrovniku će igrati Jug, Jadran, Primorje i Pošk. Za Nikolića tu nema dvojbe glede dvije prvoplasirane momčadi: "Jug i Primorje su favoriti na drugom turniru. Jug je, poput nas složio raspored na način da u prva dva kola igra s jačim protivnicima kako bi u nedjelju mogli odmoriti neke igrače za Euroligu."

Buljubašić: Fizička priprema naš je glavni adut

Bek Mladosti Ivan Buljubašić u fizičkoj pripremi Žabaca vidi glavni forte u odnosu na protivnike koji ih očekuju do kraja sljedećeg tjedna: "Želimo pobjedama na ovom turniru stvarati pobjednički mentalitet. U srijedu smo favoriti protiv Barcelone, a želimo i sljedeći vikend podići trofej pobjednika Kupa. Nadam se da će veliki broj utakmica u ovako malom vremenu biti naša prednost jer smo u posljednje vrijeme puno radili na fizičkoj pripremi. Dosta smo na tome radili proteklih dana i nadam se da će nam se sada to vratiti."

Ivo Brzica rezerva je neprikosnovenom Paviću, ali kako sam kaže, nije nezadovoljan minutažom: "To što sam pričuva Paviću ne smatram hendikepom. Trener Nikolić dobro dozira minutažu tako da igram dovoljno. Lani sam u Mornara branio veliki broj utakmica, možda je i bolje da se ove sezone malo odmorim, haha", rekao je šaljivi Brzica koji je svjestan činjenice da je Mladost mora pobijediti u sve tri utakmice: "Najvažnije je da ovaj vikend odradimo kako treba. Bitno je samo da se podignemo igru na još višu razinu", završio je Brzica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.