NBA

Nikola Jokić izabran u najbolju NBA petorku

Foto: Getty Images / Guliver Images

NBA, najjača košarkaška liga svijeta, objavila je najbolje petorke završene regularne sezone.

U najboljoj petorci našao se sjajni srpski centar Nikola Jokić, koji je za 19 glasova pobijedio centra Philadelphije 76ersa Joela Embiida. Uz njega, u prvu petorku jednoglasno su izabrani Giannis Antetokounmpo i Stephen Curry, a ondje su još ušli James Harden i Paul George.

Kada pogledamo kakvi igrači se nalaze u drugoj i trećoj petorci ove sezone, jasno je da je Jokić ostvario najveće priznanje u svojoj košarkaškoj karijeri. Embiid, Kevin Durant, Damian Lillard, Kawhi Leonard i Kyrie Irving nalaze se u drugoj petorci, dok su Russell Westbrook, Blake Griffin, LeBron James, Rudy Gobert i Kemba Walker uvršteni u treću.

Jokić je Denver Nuggetse vodio do drugog najboljeg omjera Zapadne konferencije u regularnoj sezoni, u kojoj je imao prosjeke od 20,1 poena, 10,8 skokova i 7,3 asistencije. U prvom NBA doigravanju u karijeri vodio je Denver do konferencijskog polufinala, u kojem su izgubili od Portlanda u 7 utakmica. Njegove brojke ondje su bile još bolje nego u regularnoj sezoni. U prosjeku je bilježio 25,1 poen, 13 skokova i 8,4 asistencija po susretu, uz 50,6% šuta iz igre. Ranije u sezoni prvi put je izabran i u All-Star utakmicu.

Najbolje petorke izabrali su najpoznatiji sportski novinari i analitičari diljem SAD-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.