nfl

Utakmica Toma Bradyja u Europi rasprodana u 55 minuta. NFL: Prodali bismo 40 stadiona

Foto: Profimedia

UTAKMICA NFL-a, profesionalne lige američkog nogometa, ove jeseni će se prvi put igrati u Njemačkoj. Na Allianz Areni će 13. studenoga igrati Tampa Bay Buccaneersi predvođeni Tomom Bradyjem i Seattle Seahawksi, a Bayernov stadion je za tu priliku rasprodan u nevjerojatnih 55 minuta.

Ulaznice su u prodaju krenule u srpnju, a šef NFL-a za Europu je u velikom razgovoru za Daily Mail rekao kako nitko u organizaciji nije očekivao takav interes za ulaznice, osobito s obzirom na to da se utakmice NFL-a u Europi igraju već godinama, ali u Londonu.

Nezapamćeni interes

"Dobili smo oko tri milijuna zahtjeva za karte i prodali bismo 40 stadiona da smo mogli. Svake sekunde u online redu za ulaznice bilo je 80.000 ljudi. Ticketmaster je rekao da njegovi tehničari nikad nisu doživjeli takav interes za neki događaj", rekao je Brett Gosper i nastavio:

"U Njemačkoj je interes bio ogroman jer još nismo ušli na to tržište. Bayern je bio iznimno kooperativan i omogućio nam je sve da organiziramo spektakl na njegovu stadionu. Bit će utakmica i u Frankfurtu, a zasad nemamo planova za ostale zemlje. Iako, otvoreni smo za razgovore ako postoji interes".

Novi stadion Tottenhama jedini je u Europi koji je građen i za NFL utakmice. NFL je 2018. godine s Tottenhamom potpisao ugovor na deset godina i obvezao se organizirati dvije utakmice godišnje na stadionu Spursa. Jacksonville Jaguarsi sljedeće tri godine igraju jednu utakmicu godišnje na Wembleyju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.