NFL suspendirao igrača Steelersa do kraja sezone

Foto: Profimedia

VODSTVO NFL-a suspendiralo je igrača Pittsburgh Steelersa Damontaea Kazeea (30) do kraja ove sezone bez plaće zbog "opetovanog kršenja pravila igre namijenjenih zaštiti zdravlja i sigurnosti igrača." Kazee, koji igra na poziciji safetyja, suspendiran je nakon što je isključen u subotnjem porazu njegove momčadi od Indianapolis Coltsa (13:30) zbog nasilnog udarca nakon kojeg je Michael Pittman dobio potresa mozga.

"Videozapis igre pokazuje da ste zadali snažan udarac u područje glave/vrata Coltsovog primača Michaela Pittmana Jr., koji je bio u bespomoćnom položaju. Imali ste neometan put do svog protivnika i nedozvoljeni kontakt je mogao biti izbjegnuti. Vaši su postupci bili namjerni i kao rezultat toga bili ste diskvalificirani iz igre," objavio je potpredsjednik NFL-a za nogometne operacije Jon Runyan.

I prije se ponašao kako nije smio

Liga je također navela Kazeejevu prošlost kao faktor suspenzije.

"Kada igrači opetovano krše pravila namijenjena zaštiti sigurnosti igrača, a osobito kada kršenja sa sobom nose značajan rizik od ozljede protivničkog igrača, prikladno je nametnuti znatno veće kazne", napisao je Runyan.

Kazee je također suspendiran i prošlog rujna na tri utakmice zbog kršenja pravila lige o zlouporabi sredstava. Kazee je u svojoj drugoj sezoni u Steelersima, a igrao je i za Atlanta Falconse (2017.-20.) i Dallas Cowboyse (2021.).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.