Neymar je prošlost? Realovo čudo predstavlja novi dres Brazila

Foto: EPA-EFE

VINICIUS JUNIOR, igrač Reala i jedna od najvećih mladih zvijezda svjetskog nogometa putuje u Rio de Janeiro kako bi sutra predstavio novi dres Brazila za nadolazeću Copa Americu.

Iako 18-godišnjak još nema nijedan nastup za seniorsku reprezentaciju, Nike je zahtijevao da upravo on predstavi novi dres bijele boje. Brazil nije nosio bijele dresove od povijesnog Svjetskog prvenstva 1950. kada su u finalu na domaćem terenu pred 200 tisuća navijača izgubili od Urugvaja. Poraz je bio toliko šokantan za domaće navijače da je jedan napravio samoubojstvo, a trojica su preminula od srčanog udara. 

Reprezentacija Brazila je nakon tog finala bijelu garnituru zamijenila sada već legendarnom žuto-plavom kombinacijom. Bijeli dres od tada nikada nisu obukli u službenim utakmicama.

Zanimljivo je da se Nike odlučio za Viniciusa na predstavljanju novog dresa, a ne Neymara. Sezona i dalje traje Realu i PSG-u, ali oba igrača imaju problema s ozljedama pa su mogli prisustvovati ovoj prilici. I dok Real još ima neke šanse popraviti svoj plasman u La ligi ove sezone, PSG je nekoliko bodova od osiguranja novog naslova prvaka.

Je li riječ o tome da je Neymar prošlost za Nike što se tiče ovakvih događaja? Ili je samo riječ o tome da se želi promovirati buduću zvijezdu svjetskog nogometa?

Prosudite sami.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.