Nexe predstavio sedam novih igrača. Senzacionalno stigao i hrvatski reprezentativac

Foto: RK Nexe

NEXE je predstavio sedam novih rukometaša koji će od iduće sezone nositi dres našičkog kluba. Najzvučnija prinova svakako je 24-godišnji hrvatski reprezentativac Tin Lučin, koji stiže iz poljskog prvaka Wisle Plock, za koju je ove sezone u Ligi prvaka zabio 76 golova te tako bio najbolji klupski strijelac.

Lučin i Kozina dva najzvučnija transfera

"Sretan sam što sam ovdje i što su ljudi iz Nexea napravili sve da me dovedu. U šali kažem da u Wisli više nisam imao što osvojiti. Tri kupa i prvenstvo, to je velika stvar. Vjerujem da ću se i s Nexeom boriti za trofeje", rekao je Lučin na predstavljanju.

Isto tako, u Nexe se vratio 33-godišnji pivot Krešimir Kozina, koji je zadnjih devet sezona igrao u Bundesligi. Radi se i o osvajaču brončane medalje s Hrvatskom na Europskom prvenstvu 2016., a za Nexe je već igrao od 2011. do 2013. godine. 

"Došao sam ovdje prvi put s 20 godina. Imam jako puno motiva, a bio je emotivan oproštaj od Göppingena, u kojemu sam proveo sedam godina", poručio je Kozina.

Pregovara se s još dva igrača

Uz Kozinu će na poziciji kružnog napadača zaigrati i Poljak Janek Klimkow. Ibrahim Haseljić igrat će na poziciji desnog krila, a u Nexe stiže iz Gorenja gdje je proveo punih osam godina. Uz mlađeg brata Ognjena, koji se već dobro uklopio u našičku momčad, od iduće će sezone u dresu Nexea igrati i njegov stariji brat Aleksandar Cenić (21), desni vanjski koji je u Našice stigao iz Dinama Bukurešt.

Iz Poreča će u Našice preseliti 22-godišnji lijevi vanjski Lucian Krajcar, a priliku za razvijanje, po uzoru na vratara hrvatske reprezentacije Dominika Kuzmanovića, dobit će 17-godišnji vratar Antun Šarić koji je u Nexe stigao iz RK Rudar (Rude). Predsjednik kluba Josip Ergović otkrio je da se pregovara s još dva igrača.

S druge strane, ranije je objavljeno da su Nexe napustili Mario Tomić, Predrag Vejin, Fahrudin Melić, Ivan Sršen, Gianfranco Pribetić, Andraž Velkavrh, Lovro Jotić, Adir Cohen, Ante Gadža i Marko Račić. Izvjesno je da će im se pridružiti i reprezentativni vratar Dominik Kuzmanović, čijim bi transferom u njemački Gummersbach Nexe trebao uprihoditi preko 200 tisuća eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.